Executivul ar putea adopta astăzi hotărârea înfiinţării Fondului Suveran

Guvernul va avea şedinţă marţi. În acest context, Liviu Dragnea a anunţat că Executivul ar putea adopta săptămâna aceasta un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii. Pe ordinea de zi a reuniunii nu figurează un astfel de act normativ.

657 afişări
Imaginea articolului Executivul ar putea adopta astăzi hotărârea înfiinţării Fondului Suveran

Executivul ar putea adopta astăzi hotărârea înfiinţării Fondului Suveran

„Da, săptămâna asta sau cea viitoare. Ne-au prezentat o formă în coaliţie. Cu cât mai repede cu atât mai bine”, a afirmat Liviu Dragnea, luni, la Parlament, întrebat despre subiect.

Loteria Română şi Imprimeria sunt primele două companii pe care statul propune să fie incluse în Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare (FSID), reiese dintr-un proiect de act normativ pus, vineri, în transparenţă decizională pe site-ul Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi apar mai multe acte normative, printre care şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru 550 de familii şi persoane singure din 37 de judeţe. Suma totală dispusă de Executiv este în valoare de 2.029.800 lei.

„Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 2.029.800 lei pentru sprijinirea unui număr total de 550 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reşedinţa în judeţele: 37 de judeţe”, potrivit proiectului de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, înscris pe ordinea de zi în şedinţa Executivului de marţi.

Un alt proiect de hotărâre prevede eliberarea/numirea de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Alte proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi:

„-Proiect de hotărâre privind recunoaşterea Fundaţiei Româno-Germane de Pregătire şi Perfecţionare Profesională Vladimirescu-Arad ca fiind de utilitate publică

-Proiect de hotărâre pentru aprobarea criteriilor şi modalităţilor de stabilire şi ajustare a preţurilor reglementate aferente serviciilor de calificare, depozitare şi procesare a octoxidului de uraniu, precum şi a preţului pulberii de dioxid de uraniu furnizate de către Compania Naţională a Uraniului-S.A pe teritoriul României

- Proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Tribunalului Buzău

-Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Fundaţiei ''Mareşal Alexandru Averescu'' asupra unui imobil aflat în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situat în municipiul Buzău, judeţul Buzău, şi modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

-Proiect de hotărâre privind trecerea unei construcţii, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - U.M. 0460 Râmnicu Vâlcea, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării, precum şi actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

Executivul va dezbate marţi şi proiectul de OUG pentru completarea Legii nr. 176/2018 privind internshipul, care prevede implementarea ca instituţie organizatoare a Secretariatului General al Guvernului pentru Programul Oficial de Internship al Executivului.

„La articolul 2, după litera c), se introduce o nouă literă, lit. c1 ), cu următorul cuprins: ”c1 ) instituţie-organizatoare – Secretariatul General al Guvernului, care organizează Programul Oficial de Internship al Guvernului României pentru ministerele şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale.” 2. După Capitolul V – Contractul de internship, se introduce un nou capitol, Capitolul V1 – Organizarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, cu următorul cuprins: "CAPITOLUL V 1 Organizarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României ART. 231 (1) Programul Oficial de Internship al Guvernului României este organizat de Secretariatul General al Guvernului în calitate de instituţie-organizatoare pentru ministerele şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale, care au calitatea de organizaţie-gazdă; pentru internii care prestează activitatea în cadrul structurilor aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului are şi calitatea de organizaţie-gazdă. (2) Finanţarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, inclusiv indemnizaţia cuvenită internului, se asigură din bugetul Secretariatului General al Guvernului aprobat anual cu această destinaţie. ART. 232 (1) Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituţie-organizatoare, poate încheia în mod simultan contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 50% din numărul total al salariaţilor aparatului de lucru al Guvernului”, potrivit Ordonanţei de urgenţă.

Guvernul ar putea aproba, marţi, şi un memorandum privind aprobarea Metodologiei şi Ghidului de implementare a Planului Anual de Lucru al Guvernului la nivelul administraţiei publice centrale.

De asemenea, Executivul va adopta o notă privind Planul Anual de Lucru al Guvernului – 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici