Fabian Gyula (UDMR) ar putea fi următorul Avocat al Poporului. Când va avea loc votul

Miercuri ar putea fi numit noul Avocat al Poporului, Fabian Gyula fiind una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

1285 afișări
Imaginea articolului Fabian Gyula (UDMR) ar putea fi următorul Avocat al Poporului. Când va avea loc votul

Fabian Gyula (UDMR) ar putea fi următorul Avocat al Poporului. Când va avea loc votul Sursa foto: Captura Video

„Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare - cum scrie în lege, se va face până marţi, la ora 16.00. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ziua de miercuri, ora 12.00. În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12.00 vom avea o nouă şedinţă a birourilor permanente. Cel mai probabil miercuri, după şedinţa BPR, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală denumire a noului Avocat al Poporului. Plenul va fi tot miercuri”, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

El admite că Fabian Gyula (UDMR) este una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare.

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, miercuri, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private. „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici