Fenechiu spune că îl susţine pe Adomniţei la funcţia de guvernator al viitoarei regiuni nord-est

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, îl susţine pe şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, la funcţia de guvernator al viitoarei regiuni nord-est, precizând că ar fi mai bun în această funcţie decât primarul Iaşiului, social-democratul Gheorghe Nichita.

254 afișări
Imaginea articolului Fenechiu spune că îl susţine pe Adomniţei la funcţia de guvernator al viitoarei regiuni nord-est

Fenechiu spune că îl susţine pe Adomniţei la funcţia de guvernator al viitoarei regiuni nord-est (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

Relu Fenechiu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că viitoarea regiune de nord-est va avea capitala la Iaşi şi că îl susţine pe şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, pentru postul de guvernator.

"Viitoarea regiune de nord-est sau cum s-o numi ea va avea capitala la Iaşi şi vă spun în premieră că voi face toate demersurile pentru a-l susţine pe Cristian Adomniţei ca guvernator al acestei regiuni. Mă voi întrebuinţa ca acest lucru să se întâmple. Îl văd un om de mare viitor politic, deschiderea lui europeană e foarte importantă, iar conexiunile la nivelul instituţiilor europene pe care le are pot fi benefice pentru Moldova", a spus Relu Fenechiu.

Întrebat de jurnalişti de ce nu-l susţine pe social-democratul Gheorghe Nichita, primar al Iaşiului, care şi-a manifestat intenţia de a candida la şefia regiunii, Fenechiu a răspuns: "V-am spus, eu îl susţin pe Adomniţei".

"Competiţia politică nu poate fi motiv de gâlceavă în USL. Avem obligaţia ca fiecare dintre noi să fim corecţi. Competiţia politică nu e o dovadă de incorectitudine. Dacă va fi o competiţie între zece liberali şi 15 pesedişti, îl voi susţine pe Adomniţei, indiferent de modul în care se va desfăşura. Nichita e un om puternic, are un partid puternic în spate, nu cred că îi e teamă că Fenechiu îl susţine pe Adomniţei. Cred că Adomniţei poate fi un guvernator mai bun ca Nichita”, a afirmat Fenechiu.

Liberalul ieşean a precizat că varianta cea mai potrivită pentru regionalizare este cea a funcţionării tuturor instituţiilor în capitala regională, contrazicându-l pe vicepremierul Liviu Dragnea, care preciza recent că formula optimă este cea cu instituţiile regionale răspândite în toate reşedinţele actuale de judeţ.

"Foarte clar o spun, nu există decât varianta cu o capitală regională care să concentreze toate instituţiile. Gândiţi-vă cum ar fi la nivel naţional ca guvernul să fie la Bucureşti, ministerul de Finanţe la Botoşani, cel al Agriculturii la Timişoara, ministerul Transporturilor la Cluj, iar ministerul Dezvoltării la Teleorman. Nu se poate aşa ceva", a mai spus Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici