Fifor: Iohannis vrea să vă prostească. Winter is coming!

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a susţinut, joi, că preşedintele Klaus Iohannis vrea să-i ”prostească” pe români când afirmă că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate, fiindcă veniturile pot fi impozitate, iar pragurile minime garantate pot fi anulate. ”Winter is coming”, încheie Fifor.

1197 afișări
Imaginea articolului Fifor: Iohannis vrea să vă prostească. Winter is coming!

Fifor: Iohannis vrea să vă prostească. Winter is coming!

”Vă arăt azi cum vrea Iohannis să vă prostească atunci când se jură că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate. E o mare păcăleală! Pentru a reduce veniturile nu trebuie neapărat să le tai, cum a făcut Băsescu. Poţi să le impozitezi, poţi anula praguri minime garantate, poţi desfiinţa beneficii salariale sau poţi creşte taxe şi tarife la utilităţi. Rezultatul este acelaşi: mai puţini bani în buzunarele românilor! Vă prezint aici măsurile anunţate oficial de PNL, care duc exact la acest rezultat. Niciuna dintre ele nu a fost dezminţită de Iohannis! Trageţi singuri concluzia”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

El menţionează că lista este lungă, ”dar merită citită”.

Măsurile pe care Mihai Fifor le atribuie guvernării PNL sunt:

• Trimiterea în şomaj a 400.000 de bugetari;
• Impozit progresiv pe salarii, peste nivelul actual de 10%;
• Anularea creşterii punctului de pensie de anul viitor (de la 1.265 la 1.775 lei);
• Anularea creşterilor de salarii prevăzute în Legea salarizării pentru următorii ani;
• Anularea creşterii anticipate a salariilor din Învăţământ prevăzută pentru anul viitor;
• Anularea voucherelor de vacanţă;
• Desfiinţarea unor bonusuri şi sporuri acordate bugetarilor;
• Desfiinţarea salariului minim garantat;
• Desfiinţarea salariului minim garantat de 500 euro net din construcţii;
• Impozitarea salariilor IT-iştilor şi a celor din cercetare-dezvoltare;
• Suspendarea tuturor programelor de subvenţii de la buget şi a ajutoarelor sociale (deci şi subvenţiile pentru salariile tinerilor absolvenţi, pentru angajaţii din construcţii sau ajutoarele pentru pensionarii şi familiile cu venituri mici sau pentru bolnavii de cancer sau cu alte boli grave pentru care se acordă sprijin de la stat);
• Anularea plafoanelor prin care s-a oprit creşterea tarifelor la energie electrică şi gaze naturale pentru populaţie!

”Aşa cum v-am mai spus: Pregăti-vă! Winter is coming! Puteţi opri toate astea cu votul vostru din noiembrie”, se arată în finalul postării social-democratului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Timiş, în cadrul Adunării Regionale a organizaţiilor PNL regiunea Vest, că PNL va guverna cu un Executiv de tranziţie şi să se aştepte la atacuri din partea PSD. Iohannis a mai spus că nu se vor tăia pensiile şi salariile, aşa cum spun social democraţii.

"Veţi guverna cu un guvern de tranziţie. Este clar acest lucru. L-am anunţat imediat după prima rundă de consultări. Toţi vă vor ataca, în frunte cu pesediştii şi să nu credeţi că vor ceda puterea uşor. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste. Pentru a demonta prima minciună gogonată, vă spun cu toată răspunderea - nu vor exista tăieri de pensii şi salarii", a declarat Klaus Iohannis.

 

Taguri:
fifor,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici