Firea vs. Iohannis. Cine ar ajunge preşedintele României, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru preşedinţia României, am asista la o premieră în istoria politică a ţării: şeful statului ar ajunge să fie o femeie, Gabriela Firea, arată un sondaj Avangarde.

2891 afișări
Imaginea articolului Firea vs. Iohannis. Cine ar ajunge preşedintele României, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Firea sau Iohannis. Cine ar ajunge preşedintele României, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Un sondaj al Avangarde arată că 44% dintre alegători ar vota pentru primarul general al Capitalei, dacă Gabriela Firea ar candida împotriva lui Klaus Iohannis. Acesta din urmă ar obţine 40% din sufragii.

Mai mult, Firea este personalitatea politică despre care românii au cea mai bună părere, 59% declarând că o percep pozitiv, un capitol la care atât aceasta, cât şi primul ministru Sorin Grindeanu se situează înaintea preşedintelui Iohannis, perceput pozitiv de 47% dintre respondenţi.

PSD ar înregistra o victorie zdrobitoare şi dacă vorbim despre alegeri parlamentare: 44% dintre alegători ar pune ştampila pe sigla partidului condus de Liviu Dragnea.

Social-democraţii sunt urmaţi în preferinţele alegătorilor de PNL, la mare distanţă, însă, cu un scor estimat de 24%, şi USR, cu 12%.

Citiţi continuarea articolului pe www.gandul.info

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici