Firmele producătoare de biocide vor trebui să aibă un al doilea certificat de analiză pentru produse

Firmele producătoare şi cele care pun pe piaţă biocide vor trebui să prezinte un al doilea certificat de analiză, eliberat de un laborator acreditat, tocmai pentru a avea posibilitatea de comparaţie şi pentru a evita să certifice produsul în propriile laboratoare, chiar dacă sunt acreditate.

570 afișări
Imaginea articolului Firmele producătoare de biocide vor trebui să aibă un al doilea certificat de analiză pentru produse

Firmele producătoare de biocide vor trebui să aibă un al doilea certificat de analiză pentru produse

Anunţul a fost făcut, vineri, de premierul Dacian Cioloş, după şedinţa pe care a avut-o cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

"O să publicăm astăzi (vineri-n.r.) sau luni cel târziu şi Ordinul de ministru 10 modificat, prin care o să cerem firmelor producătoare şi cele care pun pe piaţă produse biocide să vină cu un al doilea certificat de analiză de la un laborator acreditat, tocmai pentru a avea această posibilitate de comparaţie şi a evita situaţiile în care firmele îşi fac această acreditare în propriile laboratoare, chiar dacă ele sunt acreditate", a spus Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici