Fiul unui fost primar din Arad, condamnat pentru fapte de corupţie, candidează pe postul de edil

Fiul unui fost primar din judeţul Arad, care şi-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat pentru fapte de corupţie, este candidatul PNL pentru funcţia lăsată liberă de tatăl său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

449 afișări
Imaginea articolului Fiul unui fost primar din Arad, condamnat pentru fapte de corupţie, candidează pe postul de edil

Fiul unui fost primar din Arad, condamnat pentru fapte de corupţie, candidează pe postul de edil

Pregătirile pentru alegerile de primar în două comune din judeţul Arad sunt în linie dreaptă, după ce primarii realeşi în 2016 au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie şi luare de mită, deoarece cereau în medie 10 procente din contractele de asfaltări.

PNL Arad este primul partid care şi-a anunţat, miercuri, candidaţii.

Astfel, în comuna Almaş candidează Silvius Avram Teodor, în vârstă de 44, fiul primarului condamnat Avram Teodor, iar în comuna Covăsânţ candidează Silviu Oneţ, în vârstă de 33 de ani, viceprimarul care îndeplineşte şi funcţia de primar interimar al comunei.

Iustin Cionca, prim-vicepreşedintele PNL Arad, a arătat, miercuri, într-un comunicat, că liberalii îl susţin la Almaş pe Avram Silvius Teodor, managerul unei companii private, de profesie tehnician în industrie alimentară şi dascăl. Totodată, Cionca a adăugat că Marius Silviu Oneţ este propunerea PNL pentru Primăria Covăsânţ, primar interimar şi fost viceprimar, absolvent al Facultăţii de Teologie Arad.

La rândul său, candidatul Avram Silvius Teodor a declarat că îşi propune să definitiveze infrastructura rutieră şi reţeaua de canalizare, pentru ca apoi să se concentreze pe atragerea investitorilor.

”În calitate de părinte şi profesor, mă preocupă rata abandonului şcolar, condiţiile în care elevii îşi desfăşoară activitatea şi şansele egale, corecte la educaţie pentru fiecare copil în parte”, a adăugat candidatul.

Primarul comunei Almaş, Avram Teodor, şi primarul comunei Covăsânţ, Traian Balint, şi-au pierdut mandatele înainte de termen pentru că au fost condamnaţi definitiv cu suspendare pentru fapte de corupţie şi luare de mită după ce, în timp cât erau primari, cereau, în medie, 10 la sută din contractele de asfaltări din comunele pe care le conduceau.

Cei doi edili, alături de fostul primar al comunei Sicula, Aurel Radiţa, au fost ridicaţi de către procurorii DNA în data de 11 mai 2016, cu câteva zile înainte de alegerile locale. Ca urmare a scrutinului, Avram Teodor şi Traian Balint au fost realeşi în funcţia de primar, însă procesele penale şi-au continuat cursul la Tribunalul Arad, care i-a condamnat.

Candidaturile se pot depune în perioada 16-22 mai, iar pe data de 27 mai începe campania electorală. Alegerile vor avea loc pe dată de 11 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici