Flutur: Guvernul Tăriceanu a intrat prea devreme în campanie electorală

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că Guvernul Tăriceanu "a intrat prea devreme în campanie electorală" şi că după ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a început să împartă microbuze se aşteaptă să vină şi ministrul Sănătăţii când ajunge un transport de seringi la spital.

13 afișări
Imaginea articolului Flutur: Guvernul Tăriceanu a intrat prea devreme în campanie electorală

Flutur: Guvernul Tăriceanu a intrat prea devreme în campanie electorală (Imagine: Mediafax Foto)

"Atenţionez asupra intrării în campanie electorală prea devreme pentru Guvernul Tăriceanu", a spus Flutur într-o conferinţă de presă, dând exemplu acţiunea ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, care a fost prezent la Iaşi şi Suceava pentru a lua parte la ceremonia înmânării noilor microbuze şcolare primarilor unor localităţi.

"Mă aştept să fie prezent şi când vin şi loturi de cărţi pentru şcoală sau să vină ministrul Sănătăţii când vine un nou transport de seringi la spital", a spus Flutur.

El a arătat că microbuzele şcolare transferate localităţilor sucevene nu sunt suficiente şi a criticat "modul discreţionar şi politizarea alocării resurselor financiare" în domeniul infrastructurii şcolare.

Flutur a spus că Ministerul Educaţiei nu a alocat fonduri pentru diverse investiţii aflate în proces de modernizare, dar a găsit resurse financiare pentru unele investiţii care nu au fost începute. El a cerut ministrului Educaţiei să găsească fonduri pentru finalizarea lucrărilor începute în infrastructura şcolară.

Un număr de 31 de microbuze şcolare au fost înmânate, duminică, de ministrul Educaţiei, unor localităţi sucevene.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, s-a arătat contrariat de declaraţia făcută de inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, care, cu ocazia înmânării cheilor noilor microbuze şcolare a spus că în judeţ mai este nevoie de încă 60 de astfel de maşini.

Adomniţei a arătat că numărul de microbuze cumpărate de minister a fost stabilit în baza cererilor înaintate de inspectoratele şcolare şi constată acum că acestea doresc suplimentarea numărului de microbuze.

El a spus că, atunci când a realizat bugetarea acestei achiziţii, cererea venită de la inspectoratele şcolare a fost de aproximativ 870 de microbuze şi că a stabilit să fie cumpărate o mie, dar că a constatat că mai este nevoie de aproximativ 200 de astfel de microbuze şcolare, care urmează să fie achiziţionate în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici