FOCUS: Ponta pare a avea prima şansă la şefia PSD, sprijinit de Năstase, Mitrea, Mazăre şi Hrebenciuc

Victor Ponta, candidatul la preşedinţia PSD care, potrivit discuţiilor purtate de delegaţii la congresul extraordinar de sâmbătă, pare a avea prima şansă de câştig, este susţinut, oficial sau informal, de majoritatea liderilor din vechea garnitură.

18 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Ponta pare a avea prima şansă la şefia PSD, sprijinit de Năstase, Mitrea, Mazăre şi Hrebenciuc

FOCUS: Ponta pare a avea prima şansă la şefia PSD, sprijinit de Năstase, Mitrea, Mazăre şi Hrebenciuc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Victor Ponta, care pare, înaintea votului de la congres, potrivit direcţiilor date de cea mai mare parte a preşedinţilor de organizaţii, a avea cele mai mari şanse de a câştiga preşedinţia PSD este sprijinit, oficial, de o bună parte a liderilor fostei conduceri a partidului, dinainte de 2006.

Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Radu Mazăre au anunţat, public, că susţin candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia partidului.

De asemenea, potrivit mai multor surse din PSD, Viorel Hrebenciuc, care dăduse acum câteva zile asigurări că îl va susţine pe Ponta, i-a îndemnat pe delegaţii PSD Bacău, cu care s-a întâlnit vineri seara, să îl voteze pe acesta.

În aceste condiţii, odată cu semnalul dat de Năstase, Mitrea şi Mazăre, Ponta beneficiază nu doar de organizaţiile controlate de aceştia, Dâmboviţa, Constanţa, Vrancea, ci şi de mobilizarea făcută de unii dintre susţinătorii acestuia, Marian Sârbu şi Ioan Stan.

Pe de altă parte, Ponta se bucură de sprijinul delegaţilor tineri şi a celor proveniţi din filiale conduse de tineri, precum şi de unii dintre candidaţii la funcţia de vicepreşedinte, printre care Radu Moldovan şi Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici