Gabriel Oprea: Nu plec de la MApN. Resping categoric speculaţiile privind o presupusă preluare a MAI

Ministrul Apărării Gabriel Oprea precizează, într-o declaraţie de presă, că în urma speculaţiilor "întreţinute frenetic" în ultima perioadă este nevoit să spună public faptul că nu pleacă de la conducerea MApN, adăugând că parteneriatul între partidele care formează coaliţia este real şi stabil.

604 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: Nu plec de la MApN. Resping categoric speculaţiile privind o presupusă preluare a MAI

Ministrul Apărării Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Întrucât speculaţiile întreţinute frenetic în ultima perioadă riscă să afecteze obiectivele instituţiei pe care o conduc, precizez foarte clar că nu am luat şi nu iau în calcul abandonarea Ministerului Apărării Naţionale", precizează Gabriel Oprea, într-o declaraţie remisă, vineri, MEDIAFAX.

El spune că şi-a asumat încă de la început mandatul în fruntea MapN "cu maximă responsabilitate şi devotament", fiind legat sufleteşte de această instituţie mai mult decât ar putea fi legat de oricare alta.

"Sunt general în rezervă al Armatei României, sunt membru al acestei mari familii în care am crescut şi m-am format profesional şi, în acest context, responsabilitatea care mi-a fost încredinţată reprezintă o onoare ce nu poate fi pusă între paranteze de niciun fel de calcul politic", menţionează Oprea.

Ministrul mai spune că toate eforturile pe care le-a depus în slujba Armatei şi a militarilor activi, în rezervă sau în retragere arată că nu a avut şi nu are vreo intenţie de a părăsi Ministerul. "Iar acest lucru este clar atât pentru cei care mă cunosc şi muncesc alături de mine, cât şi pentru toţi cei care privesc cu luciditate, decenţă şi inteligenţă activitatea mea în serviciul public", explică Oprea.

"Resping categoric toate speculaţiile referitoare la o presupusă preluare a portofoliului Administraţiei şi Internelor sau a oricărui alt portofoliu ministerial. Toate aceste minciuni sunt lansate cu intenţia vădită de a crea disensiuni în interiorul Coaliţiei şi de a provoca tensiuni în interiorul Guvernului", mai spune Gabriel Oprea.

Pootrivit acestuia, "coaliţia funcţionează corect, parteneriatul între partidele care formează coaliţia este unul real şi stabil, iar toate aceste tentative de destabilizare nu vor reuşi, oricât de bine ar fi plănuite".

"Nu plec de la Ministerul Apărării Naţionale şi voi repeta acest angajament ori de câte ori va fi nevoie. Locul meu este alături de militari şi, atâta vreme cât premierul Emil Boc şi comandantul forţelor armate, preşedintele României Traian Băsescu, consideră că îmi fac datoria la minister, rămân ministru al Apărării Naţionale", a conchis Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici