Gabriela Firea: Veniturile demnitarilor vor creşte, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea

  • Senatorul Gabriela Firea susţine că Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene pentru a face o nouă lege a salarizării din România.
  • Rezultatul va fi salarii mai mari pentru demnitari şi mai mici pentru ceilalţi bugetari, spune Firea.
608 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Veniturile demnitarilor vor creşte, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea

Gabriela Firea: Veniturile demnitarilor vor creşte, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea

Senatorul PSD consideră că Memorandumul în privinţa salarizării, discutat miercuri în Guvern, stabileşte principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor şi scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, poliţiştiştilor, militarilor şi funcţionarilor.

„Concret, salariile demnitarilor, care sunt calculate prin coeficient din salariul minim, vor creşte automat odată cu raportarea la noul salariu minim de 2.300 de lei”, a explicat Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul mai susţine că salariie celorlalţi bugetari vor scădea.

„Veniturile cadrelor medicale, dar şi ale angajaţilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională vor scădea, fiindcă li se introduce plafon maxim de sporuri de 20% (acum nu au nici măcar de 30%, ca restul, fiind exceptaţi)! Salariile funcţionarilor din administraţia centrală vor scădea fiindcă sporul nu va mai fi procent din salariul funcţionarului, ci procent din salariul minim (nici măcar din cel mediu, pe care se fundamentează BASS)! Salariile din administraţia locală vor scădea, fiindcă se introduc grile fixe şi nu se mai lasă la latitudinea Consiliului Local, care, în funcţie de cât de sărac sau bogat e, putea stabili salariile, având doar limita minimă salariul minim şi limita maximă salariul viceprimarului (aşa cum au cerut asociaţiile municipiilor, oraşelor, comunelor)”, a precizat Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici