Video GALERIE FOTO, VIDEO Cum au făcut pace opoziţia cu puterea pe gazonul de la Cotroceni: Băsescu s-a întreţinut cu Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu au asistat din public, iar Kovesi, de pe margine

Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au găzduit joi o recepţie în onoarea preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ocazie în care, pe gazonul Palatului Cotroceni, au răspuns "prezent" principalele figuri politice ale momentului.

4943 afișări

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu s-au aflat în auditoriul care a urmărit discursul destul de lung al preşedintelui Iohannis şi intervenţia ceva mai scurtă a preşedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

După acest moment, cei menţionaţi s-au retras pentru câteva minute la discuţii în spatele "uşilor închise".

Între timp, invitaţii s-au s-au împărţit în grupuri, după afinităţi ştiute, neştiute sau surprinzătoare. Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a abordat pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, iar preşedintele Iohannis s-a întreţinut, "la vedere" cu al doile om în stat, Călin Popescu Tăriceanu.

Mai la "marginea terenului", la umbră, procurorul-şef al DNA Laura Kovesi a stat în grup cu procurorul general Augustin Lazăr, procurorul-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi purtătorul de cuvânt al SRI.

În asistenţă s-au mai aflat patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu, preşedintele COSR Mihai Covaliu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şeful Statului Major General al Armatei, Nicolae Ciucă, directorul STS Marcel Opriş, miniştri, foşti miniştri, parlamentari, europarlamentari, oameni de afaceri, bancheri, militari de rang superior, diplomaţi, jurnalişti.

Unul din momentele animate ale recepţiei a fost acela în care perechea prezidenţială s-a pozat cu invitaţii. Mai mulţi parlamentari s-au aşezat disciplinat la coadă pentru instantaneele cu soţii Iohannis. Printre cei care nu au ratat momentul foto a fost şi ex-premierul Dacian Cioloş, care a venit la recepţie cu soţia.

Altfel, joi a fost prima zi însorită , după un şir de zile reci, condiţiile meteo blânde reflectându-se şi în ţinutele elegante ale doamnelor, multe pastelate, câteva accesorizate cu pălării "chic", de garden party.

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker s-a aflat în vizită oficială în România. Şeful Executivului comunitar a avut întrevederi cu preşedintele Iohannis şi premierul Grindeanu, a susţinut un discurs în faţa Parlamentului şi a purtat un dialog cu cetăţenii, pe teme europene.

Spre finalul recepţiei, soţii Iohannis au făcut poze cu cei prezenţi la eveniment. Mai multi parlamentari s-au aşezat la coadă pentru a prinde o fotografie cu şeful statului şi cu prima doamnă. Între cei care s-au fotografiat alături de familia prezidenţială s-a numărat şi fostul premier Dacian Cioloş, care a venit la Cotroceni însoţit de soţie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici