Gândul: Doar doi dintre parlamentarii-chiriaşi au restituit banii încasaţi fără jenă de la buget

Parlamentarii-chiriaşi nu s-au înghesuit să returneze banii Parlamentului nici la trei luni după iscarea scandalului. La casieria celor două Camere au ajuns până acum doar doi dintre cei 26 de deputaţi şi senatori care, lună de lună, au primit câte 25 de milioane lei vechi pentru chirie, deşi aveau case în Bucureşti. Cu toţii au invocat legea care le permite încasarea acestor sume, ignorând, în schimb, problema moralităţii. Totuşi, de teama unei imagini negative în presă, unii dintre ei s-au apucat să promită că vor da banii înapoi.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Doar doi dintre parlamentarii-chiriaşi au restituit banii încasaţi fără jenă de la buget

Gândul: Doar doi dintre parlamentarii-chiriaşi au restituit banii încasaţi fără jenă de la buget

Deputatul PSD Niculae Bădălău a înghesuit 790 de milioane lei vechi într-un plic pe care l-a depus la casieria Camerei. „I-am rugat să facă un calcul pentru cei trei ani de mandat. Am pus 790 de milioane în plic şi mi-au dat şi chitanţă”, ne-a declarat, ieri, parlamentarul social-democrat. El a recunoscut că a greşit decontând sumele pentru chirie. „Nu am ştiut că ar fi trebuit să nu iau banii. Aveam un apartament în Bucureşti, în care locuieşte fiul meu şi nu îl trecusem pe numele lui.

A fost greşeala mea. Acum am făcut şi cerere ca să nu mai primesc bani pentru chirie”, a adăugat Bădălău. El a susţinut că ar fi putut să doneze cele aproape 800 de milioane de lei unei case de copii. Deputatul PSD are o avere impresionantă, de peste 3 milioane de euro, ziarul Cotidianul dezvăluind că acesta s-a îmbogăţit rapid, în trei luni, în urma unui tun imobiliar.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici