Geoană: Am greşit când m-am dus în campanie la Vântu

Liderul PSD Mircea Geoană a fost întrebat, duminică, la Iaşi, de o susţinătoare, de ce s-a dus în campanie la Sorin Ovidiu Vântu, şeful social-democraţilor răspunzând "am greşit", discuţia având loc pe treptele Bisericii Trei Ierarhi din Iaşi, după ce Geoană participase la o slujbă religioasă.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am greşit când m-am dus în campanie la Vântu

Geoană:Am greşit când m-am dus în campanie la Vântu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful PSD, Mircea Geoană, a participat, duminică la prânz, la o slujbă religioasă la Biserica Trei Ierarhi, din Iaşi, oficiată de IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, iar la ieşirea din lăcaşul de cult a fost aşteptat de mai mulţi pensionari, susţinători ai PSD.

Pe scările bisericii, Mircea Geoană a fost interpelat de o susţinătoare, care l-a întrebat: "De ce v-aţi dus la Vântu, domnule Geoană?", liderul PSD răspunzând "Am greşit!".

În discuţie a intervenit şi deputatul PSD de Iaşi Luminiţa Iordache, care i-a spus pensionarei: "A trecut. Acum trebuie să luăm totul de la zero".

Un alt pensionar l-a rugat pe liderul PSD să intervină pe lângă preşedintele Traian Băsescu pentru majorarea pensiilor.

"Vă rog, domnule Geoană, să interveniţi la Traian Băsescu să nu fie îngheţate pensiile. Tare greu trăim", s-a plâns pensionarul, liderul PSD Mircea Geoană evitând să facă vreun comentariu.

Ulterior, liderul PSD Mircea Geoană a fost invitat de către IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei să ia o gustare şi o cană cu vin fiert, şeful social-democrat acceptând invitaţia.

Momentul s-a petrecut într-o sală din clădirea administrativă aflată în curtea bisericii, Mircea Geoană fiind însoţit de liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita şi de alţi şefi locali ai partidului.

Geoană s-a întreţinut timp de câteva minute cu IPS Teofan, liderul PSD Mircea Geoană bând o cană cu vin fiert şi gustând din bucatele pregătite de reprezentanţii bisericii.

În jurul orei 13.00, Mircea Geoană a părăsit curtea bisericii ieşene, îndreptându-se alături de liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita, totodată primar al municipiului, către sediul Primăriei ieşene.

Cei doi au purtat o discuţie de câteva minute în biroul primarului Nichita, după care Mircea Geoană s-a urcat în maşină şi a plecat spre Focşani, unde după-amiază va participa la maninfestări similare dedicate Zilei Unirii.

Preşedintele Traian Băsescu, aflat şi el la manifestările din Piaţa Unirii de la Iaşi, nu a mai participat la slujba religioasă de la Biserica Trei Ierarhi, unde este înmormântat domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici