Geoană: Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a venit cu o nuanţare, miercuri, după afirmaţiile făcute la Senat, la finalul negocierilor PSD-PDL pentru o formulă guvernamentală, subliniind că, dacă nu se va respecta condiţia PSD ca UDMR să nu fie la guvernare, atunci nu va mai fi nici guvern PSD-PDL.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL

Geoană: Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că dacă nu se respectă condiţia PSD, ca într-o eventuală formulă de guvernare PSD-PDL, să nu fie cooptată şi UDMR, atunci nu va fi nici guvern PSD-PDL.

Liderul PSD a făcut aceste precizări în timp ce pleca de la Senat, după ce făcuse, cu câteva minute înainte, o declaraţie de presă ca urmare a unei noi runde de negocieri PSD-PDL.

Şi în declaraţia care a urmat negocierilor Geoană a vorbit de UDMR, precizând că mandatul explicit primit de conducerea PSD din partea Comitetului Executiv Central a fost să negocieze o formulă de guvernare care să excludă UDMR. El a arătat, atunci, că punctul de vedere al social-democraţilor este "extrem de clar" – o eventuală formulă de guvernare să se realizeze doar în jurul PSD şi PDL, fără UDMR.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, după întâlnirea cu liderii UDMR, că democrat-liberalii negociază în continuare, că nu poate preciza niciuna dintre soluţiile analizate ci doar că PDL discută cu PSD pentru încheierea unui Parteneriat cu România, şi că negocierile continuă şi cu UDMR.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că, în urma întâlnirii cu liderii PDL, democrat-liberalii îşi menţin poziţia ca reprezentanţii Uniunii să facă parte din viitoarea formulă guvernamentală.

"Suntem de acord, în continuare, că PDL şi UDMR vor colabora în interesul noului Guvernm, iar colegii noştri din PDL îşi menţin poziţia că UDMR trebuie să fie prezent în noua coaliţie şi în viitorul Guvern", a declarat liderul UDMR.

Citeşte şi:

Geoană : Absenţa UDMR dintr-o guvernare PDL-PSD nu este de negociat

Boc: Mâine ne întâlnim să discutăm aspectele politice legate de UDMR

Theodor Stolojan, desemnat de Băsescu premier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici