Geoană: Dacă PDL şi Băsescu spun că se fac anticipate, garantez că se votează moţiune de cenzură PSD

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după adoptarea moţiunii simple a social-democraţilor, că, dacă PDL şi preşedintele Traian Băsescu spun că, după ce Guvernul Tăriceanu cade pe baza unei moţiuni de cenzură, se fac anticipate, poate garanta că o moţiune de cenzură a PSD va fi votată.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Dacă PDL şi Băsescu spun că se fac anticipate, garantez că se votează moţiune de cenzură PSD

Geoană: Dacă PDL şi Băsescu spun că se fac anticipate, garantez că se votează moţiune de cenzură PSD

Mircea Geoană i-a transmis o întrebare preşedintelui Traian Băsescu: "Domnule preşedinte, vă întrebăm încă o dată care este intenţia dumneavoastră, pentru că aveţi un rol în dizolvarea Parlamentului, după ce Guvernul Tăriceanu II, pe care încercaţi să îl dărâmaţi de doi ani de zile, va pica printr-o moţiune de cenzură?".

El a menţionat că de la PDL şi de la preşedintele Băsescu PSD aşteaptă "un răspuns extrem de simplu, şi anume ce se întâmplă după ce Guvernul Tăriceanu cade pe baza unei moţiuni de cenzură mai serioasă şi mai temeinică decât cea redactată de cei de la PDL".

El a precizat că întrebarea fundamentală este dacă preşedintele şi partidul pe care îl conduce şi este reprezentat în Parlament pot spune dacă într-adevăr, după căderea Guvernului, se procedează la alegeri anticipate, sau se încearcă "un guvern surogat de tip Băsescu".

„Dacă răspunsul este că mergem la anticipate, pot să vă garantez că moţiunea de cenzură va fi introdusă, votată, şi mergem la popor să vedem care este viitorul guvern şi viitoarea majoritate”, a menţionat Geoană, care a precizat că aceasta va fi semnată şi iniţiată de parlamentarii PSD.

Geoană a precizat că aşa este firesc, să se ştie ce se întâmplă a doua zi după ce Guvernul cade.

În opinia acestuia, anticipatele sunt o soluţie corectă şi se degajă tot mai mult, mai ales din prestaţia absolut penibilă a lui Varujan Vosganian în Parlament, la dezbaterea moţiunii simple.

În privinţa moţiunii de cenzură PDL, Geoană a spus: „Nu stăm pe gânduri cu moţiunea PDL. Nu o votăm, am votat moţiunea simplă, dar din punctul de vedere al unei moţiuni de cenzură, singurul element care împiedică acest lucru este atitudinea preşedintelui, care trebuie să spună clar dacă doreşte anticipate sau nu".

"Dacă doreşte anticipate, mergem înainte cu energie spre votul românilor", a adăugat el.

Întrebat dacă are încredere în Băsescu, Geoană a menţionat că, dacă o spune public, „Traian Băsescu, chiar dacă se poate să nu ai încredere în el ca om, dacă o spune preşedintele României, trebuie să acorzi încrederea instituţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici