Geoană despre numirile în MAI: Sunt câteva decizii politice pe care le vom lua la nivelul partidului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, despre numirile în eşalonul doi din MAI, că îi lasă lui Liviu Dragnea dreptul firesc de a se instala în funcţie, urmând a avea o discuţie cu acesta şi a menţionat că sunt câteva decizii care se vor lua la nivelul partidului.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană despre numirile în MAI: Sunt câteva decizii politice pe care le vom lua la nivelul partidului

Geoană despre numirile în MAI: Sunt câteva decizii politice pe care le vom lua la nivelul partidului (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană a declarat după ceremonia de învestire în funcţie a lui Liviu Dragnea, că urmează aibă o discuţie cu ministrul de Interne, privind numirile în funcţiile de conducere, de la nivelul secretarilor de stat şi a şefiei DGIPI.

"Îi las domnului ministru dreptul firesc de a se instala, astăzi, şi de a avea cu dânsul o discuţie cu privire la funcţiile de conducere din minister, după ce ia contact cu ministerul, vorbeşte cu oamenii. Nu vreau să dăm senzaţia că impunem politic nişte situaţii. Sunt câteva decizii de natură politică pe care le vom lua la nivelul partidului", a precizat Mircea Geoană.

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, după ceremonia de instalare în funcţie, că nu s-a făcut o numire la conducerea DGIPI, precizând că vrea să vadă mai întâi dacă organigrama instituţiei este funcţională, iar apoi vor fi luate deciziile.

Întrebat dacă numele vehiculat pentru conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) este aproape de realitate, Dragnea a spus: "Orice nume este aproape de realitate".

Surse ministeriale declarau, marţi, că adjunctul Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, ar urma să preia conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţii Internă din MAI, postul de adjunct revenind lui Eugen Corciu, fost adjunct al şefului Poliţiei Române.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea a depus jurământul

Geoană: Acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi

Ionel Georgescu - şef al DGIPI, iar Eugen Corciu, adjunct

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici