Geoană : Guvernul şi administraţia publică ar trebui să achiziţioneze numai maşini româneşti

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că anularea temporară a taxei de primă înmatriculare este, pe termen scurt, o "soluţie de bun simţ", şi a apreciat că, pentru încurajarea industriei româneşti, autorităţile ar trebui să achiziţioneze numai maşini româneşti.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană : Guvernul şi administraţia publică ar trebui să achiziţioneze numai maşini româneşti

Geoană : Guvernul şi administraţia publică ar trebui să achiziţioneze numai maşini româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că anularea temporară a taxei de primă înmatriculare, propusă de preşedinte şi de premier, este, pe termen scurt, "o măsură de bun simţ".

El a adăugat că, în perioada de criză, ar mai fi nevoie ca autorităţile locale şi centrale să achiziţioneze, cu respectarea legislaţiei, numai maşini din producţia internă, inclusiv de la Ford, dacă producătorul american va construi autoturisme la Craiova.

Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, a anunţat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu, el precizând că a avut o discuţie cu şeful statului, privind posibilitatea suspendării temporare a taxei de poluare auto în cazul maşinilor noi.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizita la Uzina Dacia Mioveni, că o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporară, pe şase luni, a taxei de înmatriculare pentru maşinile noi, pe modelul Germaniei.

Şeful statului declarat, luni seară, la Craiova, că "începând de mâine" va circula cu o Dacie pe care o va cere de la SPP, în loc de Volkswagen şi că va cumpăra numai produse româneşti, pentru a ajuta economia naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici