Geoană: În premieră la nivel mondial, un prim-ministru în funcţie este acuzat de corupţie

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), senatorul Mircea Geoană a declarat, vineri, în timpul dezbaterilor pe tema moţiunii de cenzură, că este "o premieră la nivel mondial" faptul că un premier în funcţie este acuzat de corupţie.

625 afișări
Imaginea articolului Geoană: În premieră la nivel mondial, un prim-ministru în funcţie este acuzat de corupţie

Geoană: În premieră la nivel mondial, un prim-ministru în funcţie este acuzat de corupţie (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Suntem în situaţia ingrată în care, în premieră la nivel mondial, un prim-ministru în funcţie este acuzat de corupţie. Este un fapt. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi fost în tabara actualei majorităţi dacă un premier din tabăra cealaltă ar fi fost pus sub acuzare", a spus Geoană.

Geoană a făcut un apel la foştii săi colegi din arcul guvernamental pentru a găsi o soluţie să-l înlocuiască pe Victor Ponta de la conducerea Executivului.

"Este un balast pentru ţară, este balast pentru PSD, este un balast pentru oamenii acestei ţări. Dacă aveţi o majoritate care funcţionează şi va fi demonstarată azi, aveţi curajul să spuneţi că aşa nu mai poate continua", s-a adresat Geoană foştilor colegi.

"Momentul pe care îl dezbatem azi în Parlamentul României, datorită evoluţiilor din ultimele câteva zile, depăşeşte cu mult tema moţiunii de cenzură pe care PSRO o susţine şi, de fapt, discuţia pe care o avem azi ţine de o altfel de Românie", a spus senatorul Geoană.

Preşedintele PSRO a spus că probabil, deşi Ponta susţine că nu există o soluţie,"astăzi cel puţin, cu privire la înlocuirea domniei-sale din fruntea Guvernului, dar asta nu înseamnă că această conversaţie sub cupola Parlamentului României, trebuie să ţină cont astăzi, mâine, peste două zile, peste două săptămâni, peste cât timp va fi necesar".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici