Geoană le-a cerut parlamentarilor PSD să-şi susţină toate amendamentele depuse la buget

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a cerut, marţi dimineaţă, parlamentarilor PSD să-şi susţină, în plen, toate amendamentele la proiectele de lege privind bugetul de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2010 şi să se bată pentru ele "până în pânzele albe", au declarat surse din PSD.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană le-a cerut parlamentarilor PSD să-şi susţină toate amendamentele depuse la buget

Geoană le-a cerut parlamentarilor PSD să-şi susţină toate amendamentele depuse la buget (Imagine: Liviu Chirică/MediafaxFoto)

Grupurile parlamentare ale PSD s-au întâlnit, marţi dimineaţă, înainte de şedinţa comună a Parlamentului, pentru a discuta despre strategia privind proiectele de buget şi despre amendamentele depuse de social-democraţi.

Unii dintre parlamentari au fost de părere că nu sunt suficienţi deputaţi şi senatori prezenţi la Parlament pentru a se susţine aceste amendamente sau că unele amendamente nu au bază economică, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor parlamentare, alţi deputaţi şi senatori PSD au propus chiar ca grupurile parlamentare ale PSD să iasă din sală la dezbaterile pe tema bugetului dacă nu le sunt aprobate amendamentele, dar nu a fost luat o decizie în acest sens.

Deputaţii şi senatorii PSD au avut mai multe controverse pe tema amendamentelor la proiectele de buget, fie în legătură cu punctul de pensie, fie cu fondul de premiere pentru salariaţii companiilor.

Mai mulţi parlamentari social-democraţi l-au criticat pe preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, pentru modul în care a condus lucrările comisiilor de buget la care s-au discutat proiectele de buget şi au cerut schimbarea lui din această funcţie, au precizat sursele parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici