Geoană: Mă sună lumea din străinătate; îi telefonez mâine directorului general al FMI să-l liniştesc

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la TVR că a fost sunat de la Washington, de la FMI şi că vineri îl va suna personal pe directorul general al Fondului "pentru a-l linişti" şi a-i spune că România, chiar dacă e în criză, este o ţară predictibilă.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mă sună lumea din străinătate; îi telefonez mâine directorului general al FMI să-l liniştesc

Geoană: Mă sună lumea din străinătate; îi telefonez mâine directorului general al FMI să-l liniştesc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mă sună lumea din străinătate. M-au sunat acuma de la Washington, de la Fondul Monetar. Mâine am să vorbesc cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional ca să-l liniştesc pe acest om, spunându-i că România, chiar dacă este în criză, este o ţară predictibilă", a spus Geoană.

Liderul PSD l-a acuzat din nou pe şeful statului că este răspunzător de situaţia creată.

"Ideea că donmul Boc, într-un acces de demnitate şi de indignare, a răbufnit împotriva vicepremierul Dan Nica este pur şi simplu ridicolă. Dacă ne uităm în spate, există un plan concret, electoral al domnului Băsescu care a vrut să aibă PSD-ul la guvernare ca să preia şocurile sociale pe spatele nostru şi, pe final, cu scopul adevărat de a distrage atenţia românilor de la criză, de la pierderile de locuri de muncă şi de la problemele sociale", a spus Geoană.

Geoană a adăugat că "adevăratul plan" era revocarea a câte unui ministru la două zile.

"Adevăratul plan: primul, Nica. Îl schimbăm. Al doilea, Andronescu. Al treilea, Ilie Sârbu", a spus Geoană.

Reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acordul Fondului Monetar Internaţional cu România va continua, în pofida ruperii coaliţiei de guvernământ, argumentând că negocierile s-au purtat cu autorităţile române, nu cu un partid anume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici