Geoană: Mâine, la Cotroceni, explicăm punctul nostru de vedere

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că în cadrul întâlnirii de vineri, de la Cotroceni, va fi o bună oportunitate ca social-democraţii să explice punctul de vedere privind mandatul primit de la românii care au votat acest partid, PSD câştigând alegerile parlamentare.

36 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mâine, la Cotroceni, explicăm punctul nostru de vedere

Geoană: Mâine, la Cotroceni, explicăm punctul nostru de vedere (Imagine: Mediafax Foto)

"Mâine va fi o bună oportunitate, la consultările de la Palatul Cotroceni, să explicăm punctul nostru de vedere, că rămânem pe poziţia mandatului dat de milioane de români care au votat PSD, şi ca partid care a câştigat alegerile", a explicat Geoană.

El a arătat că imediat după aceste consultări se va intra în partea formală de negocieri cu partidele parlamentare.

Geoană a arătat că PSD a câştigat alegerile, considerând că este firesc ca PSD să solicite, la Cotroceni, participarea la guvernare. "Este evident că ne interesează dincolo de participarea la guvernare cuprinderea în programul de guvernare elementele de forţă ale ofertei social-democrate", a spus Geoană.

El a arătat că va stabili echipele de negociere în momentul în care vor fi precizate întâlnirile cu celelate partide şi agenda clară pentru negocieri.

Mircea Geoană a arătat că este fezabil ca noul guvern să fie instalat înainte de Crăciun, prioritatea fiind adoptarea bugetului.

Geoană a mai spus că formula unui guvern minoritar este una "precară", "fragilă", care nu este de dorit în perioada crizei financiare. El a arătat că preferinţa PSD este pentru un guvern bazat pe o largă majoritate în Parlament.

Citeşte şi:

Procedura de desemnare a premierului României

BEC a anunţat rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare

Ofertă PDL către PSD: Geoană preşedinte al Senatului, eventuală guvernare de doi ani fiecare- surse

Rezultate finale: Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici