Geoană: Năstase îşi încalcă atribuţiunile când spune preşedintelui unde să organizeze Congresul

Liderul PSD Mircea Geoană apreciază că Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, îşi "încalcă atribuţiunile" de partid atunci când sugerează în ce condiţii şi în ce locaţie ar trebui să se organizeze Congresul formaţiunii social-democrate.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Năstase îşi încalcă atribuţiunile când spune preşedintelui unde să organizeze Congresul

Geoană: Năstase îşi încalcă atribuţiunile când spune preşedintelui unde să organizeze Congresul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că nu există motive pentru ca lideri sau membri ai partidului să se îndoiască de "buna organizare" a Congresului de alegeri din 20 februarie.

"Nu există niciun temei ca cineva să se îndoiască de buna organizare a Congresului nostru de mai puţin de două săptămâni. Va fi organizat în condiţii identice cu cel organizat în 2006. Aceeaşi locaţie, aproximativ acelaşi număr de membri şi cel care era secretarul general la acea dată, domnul Mitrea, a propus acea locaţie. Astăzi, actualul secretar, domnul Dragnea, a propus o locaţie şi o normă de reprezentare", a declarat Geoană.

El a afirmat că cei care vorbesc "pe la televizoare" că nu ar fi transparenţă în organizarea Congresului se înşeală.

"Sunt oameni cu state vechi în partid care spun pe la televizoare că s-ar putea întâmpla ca un Congres organizat sub preşedinţia lui Mircea Geoană să fie suspectat de lipsă de transparenţă. Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva. Dacă cineva consideră că doresc un mandat lipsit de legitimitate, înseamnă că nu mă cunosc şi nu ne cunosc", a mai afirmat liderul PSD.

Geoană a susţinut că Adrian Năstase îşi încalcă atribuţiile de partid atunci când "spune" preşedintelui PSD unde şi în ce condiţii trebuie organizat Congresul de alegeri.

"Domnul Năstase este preşedintele Consiliului Naţional. Nu l-am întrebat, nu m-a interesat şi nu m-am băgat în organizarea Consiliului Naţional. Domnul Năstase va organiza CN-uri şi va avea tot dreptul să le organizeze cum doreşte, dar în clipa în care un preşedinte de CN spune preşedintelui de partid unde, în ce condiţii se organizează Congresul, care este apanajul meu şi al secretarului general, în clipa acea îşi depăşeşte atribuţiunile", a afirmat Geoană.

Liderul social-democrat apreciază că cei care nu doresc organizarea Congresului la Romexpo ar putea fi "superstiţioşi" şi să le fie "teamă" că Mircea Geoană ar putea câştiga un nou mandat de preşedinte.

"Preşedintele partidului a delegat secretarului general misiunea de a organiza în condiţii impecabile acest Congres. Domnul Mitrea a organizat Congresul din 2006, când a candidat Sorin Oprescu, la Romexpo. Fie sunt superstiţioşi şi le e teamă că se organizează într-o locaţie în care am câştigat", a mai spus Geoană.

Potrivit liderului PSD, contracandidaţii care intră în competiţia pentru şefia partidului ar putea vorbi de lipsă de transparenţă în organizarea Congresului pentru a-şi "masca" înfrângerea.

"Cei care vor să-şi mascheze un eventual eşec sub astfel de acuze le spun că greşesc. Adevărata miză este ca în 21 dimineaţa să fim un partid unit, puternic şi reprezentativ", a mai spus Geoană.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, că nu îi place modul de desfăşurare a lucrurilor în ceea ce priveşte organizarea Congresului, având în vedere că acesta va fi organizat la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici