Geoană: România nu are nevoie de criză instituţională. Denunţând pactul, Băsescu provoacă instabilitate

Senatorul Mircea Geoană apreciază că, denunţând pactul de coabitare instituţională, preşedintele Traian Băsescu "provoacă instabilitate instituţională ce este mai gravă decât cea politică", el arătând că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

108 afișări
Imaginea articolului Geoană: România nu are nevoie de criză instituţională. Denunţând pactul, Băsescu provoacă instabilitate

Senatorul Mircea Geoană (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"Denunţând pactul de coabitare instituţională, pe care spunea acum câteva zile că îl respectă, Traian Băsescu provoacă instabilitate instituţională ce este mai gravă decât cea politică. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate pentru a reuşi ceea ce oamenii aşteaptă cel mai mult de la actuala conducere a ţării - creşterea nivelului de trai şi crearea de locuri de muncă. Instabilitatea instituţională pe care o provoacă Traian Băsescu înseamnă un risc major pentru economie şi pentru imaginea de ţară a României", spune Geoană, într-un comunicat se presă transmis joi.

Potrivit senatorului PSD, independenţa justiţiei, garantată de Constituţie, nu trebuie să fie subiect de dispută între politicieni.

"Forul care trebuie să analizeze acest caz este CSM, nu Preşedinţia României", a menţionat el.

"Totodată, fac un apel către liderii politici ca scandalul intern să nu fie, cum a fost în numeroase alte cazuri, transferat către instituţiile europene de la Bruxelles. MCV-ul nu trebuie să fie utilizat ca arma politică internă", mai spune Geoană în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit ieri" şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

"O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponrta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul", a spus Băsescu, într-o emisiune difuzată la B1 Tv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici