Geoană: Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru buget, în ianuarie

Candidatul PSD la Preşedinţie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Braşov, într-o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, că va solicita Parlamentului ca în ianuarie 2010 să fie convocată o sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi adoptarea bugetului.

6 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru buget, în ianuarie

Geoană: Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru buget, în ianuarie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Voi solicita Parlamentului ca luna ianuarie să fie o lună de sesiune extraordinară pentru a putea să dăm Guvernului bugetul pe care îl doreşte, programul de guvernare pe care îl consideră important şi expresia unei majorităţi consolidate", a spus Geoană.

El s-a declarat convins că noua majoritate care se profilează în Parlament va folosi proiectul de buget elaborat de Guvernul demis Boc pentru a schiţa un început de program de guvernare, el adăugând că, după ce va fi instalat, noul Guvern va veni cu un program de guvernare şi cu o rectificare de buget.

Geoană le-a garantat reprezentanţilor mediului de afaceri stabilitate politică pe toată perioada mandatului său, dacă va fi ales preşedinte.

"Vă asigur că după 6 decembrie vom avea o majoritate şi un Guvern instalat până de Crăciun", a spus Geoană.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale. Senatul este Camera decizională în privinţa acestui proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici