Geoană şi Boc au discutat la telefon, liderul PSD nu acceptă nicio întâlnire a coaliţiei

Preşedinţii PSD şi PDL au avut, marţi, o discuţie telefonică, liderul social-democrat declarând că nu doreşte să participe la şedinţa coaliţiei convocată de premier şi apreciind că şeful Guvernului ar fi trebuit să iniţieze dialogul între cele 2 partide înainte de a trimite propunerea de remaniere.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană şi Boc au discutat la telefon, liderul PSD nu acceptă nicio întâlnire a coaliţiei

Geoană şi Boc au discutat la telefon, liderul PSD nu acceptă nicio întâlnire a coaliţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)i

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD, Mircea Geoană, a avut o discuţie telefonică, marţi după amiază, cu premierul Emil Boc, căruia i-a transmis că PSD nu va merge nici marţi seara, nici miercuri, la şedinţa coaliţiei, considerând că apelul premierul este tardiv şi trebuia făcut înainte ca acesta să trimită preşedintelui propunerea de revocare din funcţie a lui Dan Nica.

Sursele au menţionat că, în timp ce Geoană se afla la Constanţa, a fost apelat de mai multe ori de premierul Emil Boc, fără să-i răspundă şi sunându-l pe acesta înapoi după ce una din acţiunile la care participat s-a terminat.

Potrivit surselor citate, Geoană i-a spus la telefon lui Boc, după ce acesta a solicitat întrunirea conducerii coaliţiei marţi seara sau miercuri dimineaţa, că ar fi trebuit să apeleze la şedinţa coaliţiei înainte să trimită preşedintelui Traian Băsescu propunerea de revocare din funcţia de ministru al Internelor a lui Dan Nica, apelul făcut marţi după-amiază de şeful guvernului fiind "tardiv".

"Voi aţi preferat în schimb să aruncaţi ţara în criză", i-ar fi spus liderul PSD premierului, susţin sursele menţionate.

Acestea au mai relatat că, după ce Geoană l-a informat pe Boc că refuză să se mai întâlnească în şedinţa coaliţiei, i-a transmis că aşteaptă să vadă ce va face preşedintele în privinţa solicitării de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi că va analiza acestă decizie.

"Ne rezervăm dreptul de a analiza ce face preşedintele şi după ce acesta se pronunţă în legătură cu solicitarea de revocare a lui Nica miniştrii noştri vor acţiona în consecinţă, avem o decizie luată de Comitetul Executiv", i-a mai spus Geoană premierului.

Geoană nu va participa la şedinţa coaliţiei până nu va avea un răspuns din partea lui Băsescu

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări a corespondentului MEDIAFAX, că nu va participa la şedinţa coaliţiei convocată de premierul Emil Boc până când nu va avea un răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la solicitarea primului-ministru.

"Nu particip la întâlnirea coaliţiei. Până când nu vom avea un răspuns din partea preşedintelui Băsescu la solicitarea domnului Boc nu văd motive de discuţie pe acest subiect în Coaliţie. Coaliţia a avut loc luni, decizia premierului o cunoaşteţi", a declarat Mircea Geoană, marţi după-amiază, la Constanţa.

Premierul Emil Boc a convocat coaliţia pentru marţi, la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, pe agendă aflându-se cele două variante propuse de preşedintele Traian Băsescu pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici