Geoană: Unii candidaţi la parlamentare, printre care şi Ana Birchall, s-au retras

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la finalul Comitetului Executiv, că unii candidaţi ai partidului pentru alegerile parlamentare, printre care şi Ana Birchall, s-au retras, din motive personale.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Unii candidaţi la parlamentare, printre care şi Ana Birchall, s-au retras

Geoană: Unii candidaţi la parlamentare, printre care şi Ana Birchall, s-au retras

Geoană a spus că au existat situaţii când unii candidaţi propuşi de filialele judeţene pentru a candida la alegerile parlamentare din noiembrie s-au retras, invocând motive personale.

Printre cei care au decis să-şi retragă candidatura pentru alegerile parlamentare se numără, potrivit lui Geoană, Ion Moraru, Dinu Marin, decan la ASE, şi Ana Birchall, şefa Departamentului de Educaţie al PSD.

Întrebat despre motivele retragerii Anei Birchall, care ar fi trebuit să candideze într-un colegiu din judeţul Vaslui, Geoană a spus că acestea ar putea fi explicate de ea.

Cu aproximativ două ore înaintea terminării CEX, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat jurnaliştilor că Birchall figurează printre candidaţii propuşi de filială.

Liderul PSD Vaslui a rămas, vineri, alături de alţi preşedinţi de organizaţii, pentru discuţii cu liderii partidului, legate de candidaturi, până spre seară.

Comitetul Executiv al PSD a finalizat, vineri, lista candidaţilor partidului pentru alegerile parlamentare, listă care urmează să fie validată la Congresul extraordinar de sâmbătă.

În timpul şedinţei, mai multe organizaţii, printre care Dâmboviţa, Neamţ şi Buzău, au refuzat să accepte candidaţi proveniţi din PC în colegiile din judeţele respective.

În unele cazuri, după discuţii dintre preşedinţii organizaţiilor respective şi liderii PSD, candidaţii PC au fost acceptaţi să candideze pe colegii considerate greu eligibile, cum a fost exemplul PSD Constanţa. În alte cazuri, precum cel al PSD Dâmboviţa, propunerile PC au fost respinse şi după discuţiile de vineri seara cu Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Titus Corlăţean.

După şedinţa CEX, Geoană a admis, întrebat de jurnalişti, că filialelor în care au existat "animozităţi sau rivalităţi deosebite" cu membri ai PC ar fi fost greu să li se ceară, după ce s-au certat "la cuţite ani de zile", să accepte propunerile conservatorilor.

Preşedintele PSD a mai precizat că Partidului Conservator îi vor reveni 25-28 de colegii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici