Geoană vrea ca viitorul comisar european din partea României să fie de la PSD

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, vrea ca viitorul comisar european din partea României să fie propus de social-democraţi, el declarând, marţi, după întâlnirea cu Susanne Kastner, vicepreşedinte al Bundestag-ului german, că nominalizările PSD vor fi anunţate joi.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană vrea ca viitorul comisar european din partea României să fie de la PSD

Geoană vrea ca viitorul comisar european din partea României să fie de la PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Intenţia noastră este ca, în cursul vizitei pe care o voi face la întâlnirea liderilor socialişti, premergătoare Consiliului European, să avansăm câteva nume cu privire la comisarul european pe care România va trebui să îl trimită după alegerile pentru PE", a precizat Mircea Geoană la finalul întâlnirii cu Susanne Kastner, adăugând că subiectul comisarului european a fost discutat în cadrul acestei întrevederi.

Mircea Geoană a ţinut să menţioneze că a avut o discuţie importantă Susanne Kastner, care "susţine pe bună dreptate că un comisar român, pentru a putea să capete un portofoliu pe măsura ponderii şi ambiţiei ţării noastre, trebuie să reprezinte şi un om cu greutate politică".

"Nu vă ascundem faptul că intenţia noastră este de a propune un comisar care să se alăture grupul comisarilor socialişti din Comisia Europeană", a anunţat Geoană, precizând că acest subiect va face obiectul discuţiei pe care o va avea peste două zile cu liderii socialişti de la Bruxelles.

Întrebat dacă PSD are stabilite şi nominalizări pentru viitorul comisar european al României, Geoană a răspuns: "Avem şi joi le şi anunţăm".

Întrebat ce părere au colegii de coaliţie, din PDL, despre faptul că PSD doreşte să nominalizeze viitorul comisar european, Mircea Geoană a precizat că "evident, va fi o decizie a coaliţiei şi o decizie a Guevernului".

"Dar sunt absolut convins că cel mai important lucru este să găsim oamenii cei mai putrernici care să se califice pentru portofolii importante", a adăugat el.

Liderul PSD a argumentat poziţia sa prin faptul că "nu putem trimite pe oricine acolo, pentru că oricine primeşte orice portofoliu şi nu orice portofoliu este destul de bun pentru România".

Preşedintele PSD a mai spus că din partea României se va alcătui o "listă scurtă" cu portofoliile vizate.

"Evident, cele cu incidenţă economică sunt cele mai importante şi nu pot să nu mă gândesc la faptul că o ţară baltică, Letonia, a avut comisariatul pentru energie, extrem de important, sau Polonia, dezvoltarea regională, un subiect extrem de interesant, la fel", a spus Geoană, adăugând că "agricultura sau dezvoltarea regională" sunt de asemenea domenii de interes pentru România.

"Dacă eşti o ţară care, cel puţin pe hârtie, e a şaptea din Europa, şi ambiţia noastră trebuie să fie pe măsură", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici