George Simion, preşedinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Ţintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză”

  • „Noi suntem în faţa PNL de la începutul anului trecut. O mirare este că ne-am apropiat îngrijorător de mult de PSD”
  • „Am învăţat să facem proteste, ştim să facem Opoziţie, vrem să arătăm că ştim şi să guvernăm”
  • George Simion, preşedinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Ţintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză”
  • „Cu siguranţă o să mai facem proteste. Doar PSD a rămas adversarul nostru politic. Protestul este unealtă democratică de a ne lupta cu guvernarea”
  • „Nu sunt speriaţi de AUR, sunt speriaţi că şi-ar putea pierde fotoliile. Oamenii se identifică cu noi pentru că suntem din rândul lor”
  • „La 18 ani, am votat cu Traian Băsescu. În 1996, am tras de bunicul meu să voteze cu CDR şi pe Emil Constantinescu. A fost prima mea dezamăgire”
  • PSD copiază mesajele AUR. Marcel Ciolacu e ca un lăutar. PSD cântă şi manele, şi lăutărească veche şi muzică uşoară”
  • „Ciolacu nu o să fie partenerul nostru într-o viitoare coaliţie de guvernare. De toţi care s-au aliat cu PSD s-a ales praful”
  • „Electoratul AUR este format din români furioşi”
  • „Pe coridoarele puterii s-a formulat următoarea idee: AUR nu mai poate fi oprit prin metode democratice. O să mă uit mai atent cum trec strada”
  • „Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori”
  • „O pensie decentă nu înseamnă să fie mai mare decât salariul preşedintelui. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă. Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR”
  • „La doamna Turcan nu s-a mai sesizat nimeni că are studii la Moscova. M-am obişnuit cu dublul standard, trăim în ţara minunilor”
  • „Avem un candidat la funcţia de premier: Marius Dorin Lulea. Candidatul la prezidenţiale îl vom anunţa după alegerile europarlamentare”
  • „Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu – sunt oameni care vor deschide lista AUR”
  • „Vă arăt în premieră: am găsit la Baia Mare o firmă pentru spitalul mobil. Cu caravana mobilă mergem prin toată ţara. 1 milion de euro a fost doar începutul. Cu spitalul mobil, facem ecografie, analize, stomatologie, oftalmologie”
  • „Avem în visterie 10 milioane de euro din subvenţii, nu ne-am atins de niciun leu. Mai pregătim o surpriză: microbuze şcolare pentru localităţile unde nu sunt pentru elevi. Trebuie doar ca dl. Ciolacu să semneze ca să dăm elevilor microbuze”
2118 afișări
Imaginea articolului George Simion, preşedinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Ţintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză”

George Simion, preşedinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Ţintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză”

„Nu suntem la 22%. Eu merg pe jos, nu cu metroul ca domnul Ciolacu. Oamenii îşi găsesc speranţa în AUR. Vin în AUR oameni buni. În decembrie 2020, nu aveam cu cine umple listele. Sperăm să fim pe primul loc în următoarele alegeri.

În 2024, putem face o schimbare de paradigmă (...) Nu sunt speriaţi de AUR, sunt speriaţi că şi-ar putea pierde fotoliile. Noi comunicăm direct cu oamenii, inclusiv pe reţelele de socializare.

Politicienii trebuie să iasă pe stradă fără a se teme. Am primit oferte să intru în partidele care au condus România, nu am făcut-o. Oamenii se identifică cu noi pentru că suntem din rândul lor”, a declarat George Simion, preşedintele AUR, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Preşedintele AUR a povestit în emisiune şi cu cine a votat în alegeri atunci când era mai tânăr:

„La 18 ani, am votat cu Traian Băsescu. În 2019 mi-am anulat votul, în 2014 nu m-am dus la vot. Am fost surpriza alegerilor din 2020. În 1996, am tras de bunicul meu să voteze cu CDR şi pe Emil Constantinescu.

A fost prima mea dezamăgire. Românii sunt dezamăgiţi pentru că au încercat diferite schimbări. Au condus PSD cu PNL în toţi aceşti 33 de ani. Românii vor o schimbare democratică a modului cum e condusă România”.

George Simion susţine că actualul preşedinte şi premier PSD, Marcel Ciolacu, copiază mesajele AUR şi declară că va organiza proteste împotriva actualei guvernări:

„PSD copiază mesajele AUR. Marcel Ciolacu este ca un lăutar. PSD cântă şi manele, şi lăutărească veche şi muzică uşoară. Ciolacu a început greşit: s-a dus la OMV, a ignorat oamenii din greva foamei. Patriotismul economice este doar în discurs, ca să fure electoratul AUR. Electoratul AUR este format din români furioşi care n-o să mai pună ştampila pe M.Ciolacu.

Naţionalismul economic trebuie implementat. Asta fac Polonia şi Franţa. Noi nu avem Guvern: noi suntem conduşi de ambasade şi de către OMV. Mie nu-mi plac ambasadele. Eu altă faţă n-am. Nu mă duc să pup papucul. Am văzut mai multă corupţie în Parlamentul European decât în Parlamentul României. Cu dl. Ciolacu avem o colaborare instituţională între Putere şi Opoziţie.

Dl. Ciolacu răspundea la telefon, domnul Cîţu şi Ciucă nu răspundeau la telefon. Am vrut să construim un spital mobil din banii de subvenţii. Dl. Ciolacu este foarte atent la toţi din jurul său. Cu siguranţă, o să răspundă la telefon. Ciolacu nu o să fie partenerul nostru într-o viitoare coaliţie de guvernare. De toţi care s-au aliat cu PSD s-a ales praful (...)

Noi suntem în faţa PNL de la începutul anului trecut. O mirare este că ne-am apropiat îngrijorător de mult de PSD. Un uriaş aparat de propagandă a început să ia măsuri împotriva noastră. Cu darul de nuntă, n-am primit niciun mesaj de la susţinători pe pagina de Facebook.

Pe coridoarele puterii s-a formulat următoarea idee: AUR nu mai poate fi oprit prin metode democratice. O să mă uit mai atent cum trec strada. O să mă cheme la Parchet cu siguranţă, în încercarea disperată de a ne discredita.

Am fost ridicat cu mascaţii, spunându-se că am carnetul suspendat. Nu aveam carnetul suspendat. Numărul susţinătorilor AUR şi al celor care contestă actuala guvernare este consistent (...) Cu siguranţă o să mai facem proteste. Doar PSD a rămas adversarul nostru politic. Protestul este unealtă democratică de a ne lupta cu guvernarea.

La protestele noastre, lumea vine din simţ civic. Avem această experienţă de a organiza proteste. Din liceu particip la mişcări de protest şi am văzut cum se face. Eu mi-am organizat nunta. A costat 400.000 de euro. Să se facă calculul: ce înseamnă să hrăneşti 15.000 de oameni. Doamna Budeanu a spus că băieţii de la servicii i-au organizat nunta lui Simion.

Am învăţat să facem proteste, ştim să facem Opoziţie, vrem să arătăm că ştim şi să guvernăm. Un naş mi-a plătit toaletele ecologice. Suntem obligaţi ca demnitari să trecem aceste sume în declaraţia de avere. Doamne ajută, să am botez anul viitor” .

Preşedintele AUR, George Simion, a explicat în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, şi ce măsuri ar lua dacă ar ajunge premier al României, dar şi cum ar rezolva problema pensiilor speciale:

„Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituţiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor.

Traian Băsescu şi a bătut joc de profesori, de medici şi de alte categorii de bugetari. Statul român e vinovat pentru că a încercat să facă artificii. O pensie decentă nu înseamnă să fie mai mare decât salariul preşedintelui.

În 2021 am făcut iniţiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul preşedintelui. Nu mai poţi interveni pe nişte drepturi care s-au acordat deja. Poţi trece Poliţia, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă.

Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR. Dl. Simonis şi dl. Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii şi salarii, cum reducem taxarea muncii?

Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”.

George Simion a recunoscut în emisiune ca are o relaţie mai tensionată cu unii politicieni români, inclusiv cu noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis:

„La Timişoara, din câte înţeleg, se ocupa cu valută şi cu tranzacţii de maşini. Fratele domnului Simonis are nişte ciudate investiţii imobiliare. Să încep ca Ion Creangă: parcă şi eu sunt prost, dar când mă uit la alţii prin curaj.

Calitatea parlamentarismului este foarte, foarte joasă. Din păcate, şi libertatea de expresie şi libertate a presei a fost afectată. 92% din toţi cei legaţi de PSD Buzău sunt angajaţi la stat. E ca la lăutari: cine de banul, ăla comandă muzica. USR avea un uriaş aparat de propagandă în timpul protestelor din 2017.

Aşteptăm cât mai multe instrumente de presă reale, nu doar ăă agenţii de PR. Dl. Burduja are un CV impecabil. Şi el şi tatăl dumnealui. La Justiţie este o păpuşă, la Agricultură este altă păpuşă a domnului Stănescu.

Dna. Turcan la Cultură este omul potrivit la locul potrivit. La doamna Turcan nu s-a mai sesizat nimeni că are studii la Moscova. M-am obişnuit cu dublul standard, trăim în ţara minunilor. În logica asta, jucăm şi noi cu instrumentele pe care le-am găsit la masă”.

În emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, preşedintele AUR, George Simion a anunţat şi ce strategie dar şi candidaţi pregăteşte pentru următoarele alegeri:

„Sper ca Dragnea: nici prostul satului să nu fiu. Avem un candidat la funcţia de premier: Marius Dorin Lulea. Candidatul la prezidenţiale îl vom anunţa după alegerile europarlamentare. Una este să candideze Ciolacu, Ciucă, Drulă, alta este să candideze omul sistemului Geoană, Kovesi. E un joc de şah şi vrem să facem mutările cele mai bune.

O să luăm în calcul tandemul, pentru că alegerile parlamentare vor fi cu cele prezidenţiale. Cele mai importante alegeri din 2024 au data stabilită: 9 iunie, Parlamentul European. Este important să avem cât mai mulţi europarlamentari AUR care să formeze o majoritate suveranistă în Parlamentul European. Luna viitoare vom anunţa candidaţii AUR pentru Parlamentul European. Noi încercăm să deschidem acest joc politic. Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu – sunt oameni care vor deschide lista AUR.

Eu nu candidez pentru Parlamentul European. Temele europene sunt lucruri care ne afectează viaţa. Vom fi foarte activi pe aceste teme europene. Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României.

Ţintim primul loc: un scor peste 30%. Doamne ajută să obţinem o majoritate. Vrem să nu fie nevoie să facem alianţă. Dacă românii vor o schimbare se vor mobiliza la următoarele alegeri şi vor da încredere cuiva. Poate fi un nou început pentru România în 2024.

Preşedintele României este cel care desemnează premierul. Dacă nu găseşte majoritate, mergem iar la urnele de vot. Asta vrea PSD: să intre cu noi în turul 2 la prezidenţiale. Am o veste proastă pentru PSD: lumea nu mai poate fi păcălită, nu mai pot să ne diabolizeze. România în 2024 n-o să-l mai voteze pe Iliescu.

Spuneau că ăştia o să dispară la fel ca PPDD. Eu nu am vândut vreun loc de parlamentar. Eu am anunţat în 2021: să nu se agite prea mult cei care ne prevestesc o moarte rapidă. Sper ca până la finalul legislaturii să avem 33 de deputaţi. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză. Văd o calitate foarte slabă nu doar în clasa politică, ci şi pe la servicii şi prin presă.

Noi vrem să conducem România, avem un proiect politic pentru România (...). Avem spitalul mobil gata. Nu ne-au lăsat să facem un spital fizic şi am făcut un mobil, pe roţi. Vă arăt în premieră: am găsit la Baia Mare o firmă pentru spitalul mobil. Cu caravana mobilă mergem prin toată ţara. 1 milion de euro a fost doar începutul.

Cu spitalul mobil, facem ecografie, analize, stomatologie, oftalmologie. Vom fi bine organizaţi şi la urnele de vot în 2024. Sper ca MAE să nu pună piedici, AUR va fi pe primul loc în diaspora. Avem în visterie 10 milioane de euro din subvenţii, nu ne-am atins de niciun leu. Mai pregătim o surpriză: microbuze şcolare pentru localităţile unde nu sunt pentru elevi.

Trebuie doar dl. Ciolacu să semneze ca să dăm elevilor microbuze. Sunt convins că după aceea o să mă ţină minte lumea”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici