Gheorghe Flutur: ”Din punct de vedere al PNL-ului suntem oameni de cuvânt. 100% ne vom ţine de cuvânt şi vom respecta această rotativă”

325 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur: ”Din punct de vedere al PNL-ului suntem oameni de cuvânt. 100% ne vom ţine de cuvânt şi vom respecta această rotativă”

Gheorghe Flutur: ”Din punct de vedere al PNL-ului suntem oameni de cuvânt. 100% ne vom ţine de cuvânt şi vom respecta această rotativă”

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur susţine că nu se pune problema ca PNL să nu predea funcţia de premier PSD pe 25 mai 2023, aşa cum s-a convenit în cadrul coaliţiei. Întrebat despre temerile exprimate de unii reprezentanţi ai PSD cum că liberalii nu vor dori să cedeze funcţia de prim ministru, Gheorghe Flutur a declarat: ”Eu am participat la conceperea şi constituirea coaliţiei, şi la semnarea protocolului de funcţionare. Din punct de vedere al PNL-ului suntem oameni de cuvânt. 100% ne vom ţine de cuvânt şi vom respecta această rotativă. Nu e niciun fel de problemă. N-aş vrea să intrăm în zona speculaţiilor, pentru că nu este cazul. Am avut nişte înţelegeri, noi 100% le vom respecta”.
 
Întrebat dacă cineva din conducerea coaliţiei PNL-PSD se mai gândeşte la modificarea Constituţiei ori la regionalizare, două dintre marile proiecte despre care se vorbea la formarea coaliţiei, Gheorghe Flutur a declarat că şansele sunt mici să se mai întâmple ceva, pentru că între timp au fost de rezolvat alte probleme şi, în plus, se apropie alegerile. Acesta a afirmat: ”Eu am discutat la început când am făcut această coaliţie: <Care sunt proiectele mari pe care le propui când ai 70%?>. Deocamdată, apărând alte provocări şi alte probleme, am şi eu supărările mele, trebuia ceva să facem. Şi reforma administrativă era nevoie de făcut, acum că intrăm în logica alegerilor sunt şanse mai mici. Ştiţi de ce? Pentru că au fost provocările, PNRR-ul ăsta. Au avut jaloane. Dacă nu faci până la data de nu ştiu ce nu poţi să iei tranşa următoare de bani. A fost o presiune mare pe asta. A fost această presiune pe MCV şi pe Schengen, nu a fost simplă deloc. Toate astea au fost nişte provocări şi pentru Guvern. Asta nu înseamnă că e o scuză pentru noi”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici