Gorghiu, despre acordul pe Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am informat pe Iohannis

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi,după consultările cu partidele pe tema Codului Fiscal,că dialogul a stat sub "zodia prudenţei", precizând că l-a informat pe preşedintele Iohannis în legătură cu mandatul cu care PNL a mers la discuţii şi se bucură că s-a ajuns la o înţelegere.

305 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre acordul pe Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am informat pe Iohannis

Gorghiu, despre acordul pe Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am informat pe Iohannis (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, poate este un cuvânt destul de mare, dar, în mod cert, este un exerciţiu de dialog între opoziţie şi putere pe care eu şi copreşedintele Vasile Blaga îl putem încadra la categoria de responsabilitate politică. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei. Mă bucură că vom fi în măsură, putere şi opoziţie, să votăm, cred eu, în unanimitate, alături de colegii noştri parlamentari un Cod Fiscal care să aducă relaxare fiscală", a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că partea bună este că a fost agreată cota TVA de 20% din 2016 şi de 19% din 2017 şi încadrarea în ţinta de deficit.

"Partea care ne bucură extrem de tare este că am agreat acea cotă a TVA, că ne vom încadra în ţinta de deficit şi colegii noştri la întâlnirea tehnică au agreat-o, că discuţiile au mers într-o direcţie foarte, foarte, bună", a mai spus Gorghiu.

Ea a adăugat că "dialogul a fost unul foarte bun" şi "indiferent de competiţia politică dintre noi, putem să avem un dialog care să însemne măsuri sustenabile pentru România".

Gorghiu a menţionat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre mandatul PNL la discuţii şi se bucură că a reuşit, fără medierea preşedintelui, să se ajungă la o înţelegere pe Codul Fiscal.

"L-am informat pe preşedinte, imediat ce a trimis cererea de reexaminare, despre mandatul pe care eu şi copreşedintele Blaga vom veni la negocieri. Era firesc acest lucru. Am venit la negocieri cu un mandat, mă bucur că este acesta pe care suntem în măsură noi şi colegii de la putere să vi-l prezentăm şi sunt convinsă că săptămâna viitoare, poate duminică, această lege va ajunge la promulgare. Vom vedea ce decizie va lua domnul preşedinte, dar mă bucur că fără medierea domniei sale am reuşit astăzi să ne înţelegem şi să avem acest consens", a arătat Gorghiu.

Vasile Blaga a spus că "prudenţa responsabilă a fost laitmotivul acestei discuţii, iar concluziile sunt cele care au fost prezentate de Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea.

"Prudenţa responsabilă a fost laitmotivul acestei discuţii, ne-a interest păstrarea echilibrelor macroeconomice din ţară, încadarea în deficitul de 2,% (…). Am fost interesaţi ca România să nu mai parcurgă şocuri cum a parcurs în cazul crizei. Concluziile sunt cele pe care le-a spus şi colega mea, le-a spus şi domul Dragnea, e bine că TVA îl vom aplica 20% de la 1 ianuarie 2016 şi de 19% din 2017. M-a bucurat şi poziţia ministrului Agriculturii care coincide cu a noastră, amânăm eliminarea taxei pe stâlp, cu excepţia celor din agricultură. O discuţie bună, ne bucură că şi Guvernul s-a angajat să vină cu bugetul până la 15 noiembrie. Există toate garanţiile de la putere că şi această mărire a salariilor medicilor se încadrează în deficit", a mai spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici