Gorghiu, despre soluţia lui Ponta la Codul Fiscal: Pleci în Opoziţie, pleci în Turcia

Copreşedintele liberal Alina Gorghiu a declarat luni că PNL rămâne consecvent în privinţa relaxării fiscale, însă este nevoie ca guvernul să prezinte un plan de măsuri care să compenseze reducerea taxelor prevăzute în Codul Fiscal, cum ar fi reducerea evaziunii şi restructurarea companiilor de stat.

579 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre soluţia lui Ponta la Codul Fiscal: Pleci în Opoziţie, pleci în Turcia

Gorghiu, despre soluţia lui Ponta la Codul Fiscal: Pleci în Opoziţie, pleci în Turcia (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Gorghiu a spus, la postul public de televiziune, că a văzut o "polemică destul de agresivă" în aceste zile pe tema Codului Fiscal şi a precizat că preşedintele nu a respins legea, ci doar a cerut, potrivit Constituţiei, reexaminarea actului normativ, pe baza mai multor argumente care ţin de sustenabilitatea măsurilor de reducere a taxelor şi impozitelor.

Întrebată care ar fi soluţia de ieşire din această situaţie, având în vedere variantele avansate până acum, respectiv asumarea răspunderii sau emiterea de ordonanţe de urgenţă, liderul liberal a spus: "Soluţia este una foarte simplă: pleci în Opoziţie, pleci în Turcia, unde vrei şi laşi un guvern care are deja toate soluţiile cuprinse într-un program de guvernare".

Ea a mai spus că PNL a fost adeptul relaxării fiscale, amintind că este partidul care a impus cota unică de 16%, dar şi reducerea TVA la 19%, acestea fiind lucruri pe care liberalii continuă să le susţină, dar este nevoie de garanţii că aceste măsuri nu vor afecta ţinta de deficit bugetar, măsuri cum ar fi reducerea evaziunii fiscale sau restructurarea companiilor de stat.

Gorghiu a mai acuzat guvernul că nu a dat dovadă de "atitudine constructivă" şi a insistat asupra faptului că premierul ar trebui să-şi angajeze jurişti care să ştie carte.

Liderii coaliţei sunt de acord cu Codul Fiscal în forma adoptată de Parlament, a anunţat preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, precizând că "modalitatea de soluţionare" a acestei chestiuni, în urma retrimiterii legii spre reexaminare, va fi comunicată de premierul Victor Ponta, care nu a participat luni la şedinţa Coaliţiei, fiind la control medical, în Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici