Grindeanu: Contracte de peste 10 miliarde de euro, semnate anul trecut

2022 a fost anul cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene în domeniul transporturilor, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „au fost semnate şi sunt în curs de semnare contracte cu o valoare totală de 10,2 miliarde de euro”.

307 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Contracte de peste 10 miliarde de euro, semnate anul trecut

„2022 a fost anul cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene în domeniul transporturilor, de la aderarea României la Uniunea Europeană! Au fost semnate şi sunt în curs de semnare contracte cu o valoare totală de 10,2 miliarde de euro”, a scris, duminică, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, creşterea capacităţii administrative, iniţiată la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în decembrie 2021, a determinat creşterea gradului de contractare precum şi scurtarea termenelor de avizare şi adoptare în cazul finanţării obiectivelor de infrastructură.

„Banii europeni contribuie la o dezvoltare accelerată a infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval şi aerian”, încheie Grindeanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici