Grindeanu, mulţumit de modul cum merg lucrările pe Varianta Ocolitoare Timişoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut, marţi, verificări pe şantierul Variantei Ocolitoare Timişoara Sud şi pe cel al drumului de legătură A1 - D6.

265 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, mulţumit de modul cum merg lucrările pe Varianta Ocolitoare Timişoara

„După mai puţin de 2 luni de la semnarea contractului pentru finalizarea lucrărilor, la VO Timişoara Sud constructorul român este foarte bine mobilizat. Sper că vom avea o surpriză plăcută pentru acest proiect care deja a suferit nenumărate întârzieri şi blocaje ce au condus inevitabil la rezilierea contractului anterior”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Cu o valoare de 383,84 milioane de lei, fără TVA, lucrările trebuie finalizate în 12 luni de la semnarea contractului. Sursa de finanţare pentru cei aproximativ 25 de km ai Variantei Ocolitoare Timişoara Sud este Programul Transport (PT 2021–2027).

Grindeanu nu este, însă, mulţumit de constructorul italian de pe şantierul drumului de legărură A1 - DN69.

„La capitolul mobilizare, nu pot să afirm acelaşi lucru despre constructorul italian de pe şantierul drumului de legătură dintre A1 şi DN69 (zona Sânandrei). Motiv pentru care am decis astăzi (marţi - n.r.) rezilierea contractului! Am constatat că mobilizarea constructorului este foarte slabă: progresul fizic realizat în anul 2023 este de doar 4%! Aş vrea ca această reziliere să fie considerată un exemplu de ”Aşa nu!” în relaţia dintre antreprenori şi statul român!”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici