Guvern:Lista delegaţiei la CE, transmisă Secretariatului General al Consiliului şi Comisiei Europene

Lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene şi Serviciului European de Acţiune Externă, se arată într-un comunicat al Guvernului.

278 afișări
Imaginea articolului Guvern:Lista delegaţiei la CE, transmisă Secretariatului General al Consiliului şi Comisiei Europene

Guvern:Lista delegaţiei la CE, transmisă Secretariatului General al Consiliului şi Comisiei Europene (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Lista a mai fost transmisă atât tuturor statelor membre UE, cât şi Croaţiei, stat care a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

"Conform uzanţelor de transmitere a acestui tip de document, lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene, Serviciului European de Acţiune Externă şi tuturor statelor membre, precum şi Croaţiei. România are confirmarea primirii", se arată întrpo precizare a Guvernului ca urmare a declaraţiilor anterioare ale premierului.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu.

"Astăzi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei. Am primit tot astăzi agenda finală a reuniunii de pe 28-29 iunie şi pot să confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri", a spus premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă delegaţia României anunţată la CE îl include şi pe preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Componenţa este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene".

Mark Gray, purtător de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat însă agenţiei MEDIAFAX că lista cu delegaţia României la summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisă în mod normal Consiliului European, la biroul preşedintelui Herman Van Rompuy.

El a precizat că nu are, în prezent, informaţii referitoare la primirea la preşedinţia Comisiei Europene a listei menţionate de premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici