Guvernul prelungeşte mandatele conducerii ANRE

Mandatele preşedintelui, vicepreşedintelui şi a doi membri din totalul de şapte ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei expiră, iar Guvernul are un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru miercuri, pentru prelungirea lor.

446 afișări
Imaginea articolului Guvernul prelungeşte mandatele conducerii ANRE

Pe ordinea de zi de miercuri, Guvernul are un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea mandatelor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

„Având în vedere faptul că în data de 23 octombrie 2022 expiră mandatele preşedintelui, a unui vicepreşedinte şi a doi membri din totalul celor 7 membri ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, luând în considerare faptul că, în mod regulamentar, Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei poate funcţiona doar în prezenţa a 4 membri din totalul celor 7 membri, reţinându-se faptul că funcţionarea în condiţii de normalitate a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este esenţială, cu atât mai mult cu cât, în prezent, România, ca şi întreaga Europa, se confruntă cu o criză energetică fără precedent, la care se adaugă efectele negative importante, inclusiv în plan energetic, al conflictului din Ucraina, a cărui încheiere este dificil de estimat în prezent, ţinând cont de imperativul asigurării continuităţii actului de conducere şi reglementare la nivelul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, având în vedere consecinţele negative deosebite ale neadoptării prezentului proiect de act normativ, constând în imposibilitatea funcţionării unei instituţii esenţiale de interes naţional în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, în considerarea faptului că acestea constituie situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată (...) Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă”, se arată în proiectul de OUG.

Proiectul are un articol unic: „Mandatele în derulare ale membrilor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, care expiră la data de 23 octombrie 2022, se prelungesc pentru o perioadă de şase luni”.

La începutul lunii septembrie, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, lansa un atac dur la adresa conducerii ANRE, după ce instituţia a transmis că ordonanţa de plafonare a preţurilor poate scoate de pe piaţă unii furnizori de energie: „Subminează statul român! Domnul Chiriţă (Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE - n.r.) se joacă cu focul”, spunea Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici