Guvernul va plăti o parte din salariile celor care se întorc la muncă. Anunţul premierului Ludovic Orban

  • Ludovic Orban a declarat că statul va ajuta companiile pentru ca angajaţii să se întoarcă la muncă
  • Este vorba de companiile româneşti care au fost afectate de criza de coronavirus
  • Premierul României nu a dat însă mai multe informaţii referitoare la cum vor fi alese aceste companii
4249 afișări
Imaginea articolului Guvernul va plăti o parte din salariile celor care se întorc la muncă. Anunţul premierului Ludovic Orban

Guvernul va plăti o parte din salariile celor care se întorc la muncă. Anunţul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că intreprinderile româneşti afectate de criza coronavirusului vor fi ajutate de stat. Mai exact, Guvernul va plăti o parte din salariile angajaţilor.

"Pentru companiile care vor iesi de sub interdictia de funcitonare, după data de 15 mai vom pune la dispozitie instrument de masuri active, adica persoanele care au fost în şomaj tehnic şi îşi reiau activitatea în cadrul firmei îi vom susţine printr-o măsură activă, adică plata unui cunatum din salariu pentru o perioada de timp. Urmează să analizăm situaţiile concrete pentru a putea adopta actul normativ", a spus Ludovic Orban.

De asemenea Guvernul va ajuta şi firmele care rămân nedeschise, mai exact va continua să plătească somaj tehnic pentru angajaţi.

Pentru firmele care vor fi sub masurile de restrictie a activităţii, normal că vom continua plata somajului tehnic pentru că angajaţii lor nu pot fi angajaţi atâta timp cât firma nu îşi poate relua activitatea, a precizat Premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici