Guvernul vrea să adopte, joi, noi hotărâri pentru uninominal dacă PRM câştigă în instanţă - surse

Guvernul intenţionează să se reunească, joi, în şedinţă extraordinară în care să adopte noi acte normative pentru organizarea alegerilor parlamentare în sistem uninominal, în cazul în care solicitarea PRM de suspendare a hotărârii privind colegiile uninominale va fi acceptată în instanţă.

22 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să adopte, joi, noi hotărâri pentru uninominal dacă PRM câştigă în instanţă - surse

Guvernul vrea să adopte, joi, noi hotărâri pentru uninominal dacă PRM câştigă în instanţă - surse

Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, l-a informat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii alegerilor şi o nouă hotărâre de guvern privind trasarea colegiilor uninominale, care ar urma să fie adoptate într-o şedinţă extraordinară a Guvernului dacă instanţa acceptă solicitarea PRM, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

Potrivit acestora, Guvernul era pregătit să aprobe chiar miercuri actele normative, în cazul unei decizii în acest sens a Curţii de Apel.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, mai multe cereri de intervenţie în procesul în care PRM a cerut suspendarea hotărârii privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare, instanţa fiind aşteptată să se pronunţe, joi, în acest caz.

PRM a contestat, în septembrie, în contencios administrativ, hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie. Contestaţia a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, cu numărul 5446/2/2008.

Totodată, PRM a cerut în instanţă suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, până se ajunge la o soluţie în privinţa cererii de anulare a actului normativ.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul va adopta noi acte normative pentru ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în sistem uninominal, urmând să traseze astfel din nou colegiile electorale care nu au fost adoptate de Parlament, dacă solicitarea PRM de suspendare a HG privind colegiile uninominale va fi aprobată.

"Guvernul va lua toate măsurile, printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi chiar o nouă HG, pentru ca alegerile să se desfăşoare la timp şi în sistem uninominal", a spus Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici