Iaşi: Caricaturi ale candidatului PDL la Primărie, ţinându-se de fusta Irinei Schrotter

Caricaturi imense înfăţişându-l pe candidatul PDL la Primăria Iaşi, Dumitru Oprea, mic de statură şi ţinându-se de fusta Irinei Schrotter, care îi promite: "Mitică! Dacă ajungem la Primărie, împărţim Iaşiul în două: jumătate mie, jumătate nouă!", sunt afişate în intersecţiile din municipiu.

202 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Caricaturi ale candidatului PDL la Primărie, ţinându-se de fusta Irinei Schrotter

Iaşi: Caricaturi ale candidatului PDL la Primărie, ţinându-se de fusta Irinei Schrotter (Imagine: Mediafax Foto)

În caricaturi mai apare şi şeful PDL Iaşi, senatorul Dan Cârlan, costumat în bufon.

Creatoarea de modă Irina Schrotter s-a retras din cursa pentru primul tur al alegerilor pentru Primăria Iaşi şi şi-a declarat sprijinul pentru candidatul PDL.

Afişele au fost asumate de liderii PSD Iaşi, care s-au declarat convinşi că duc o campanie "curată".

"Caricatura autentică nu e vulgară, nu murdăreşte. Prin astfel de afişaje, ducem campania într-o zonă a umorului, a lucrurilor hazlii", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Doru Tompea, şeful Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi.

În replică, Dumitru Oprea a declarat că trebuie dusă o campanie serioasă, pentru că ieşenii nu aşteaptă altceva de la aleşii lor decât lucruri serioase.

"În schimb, li se oferă o formă de batjocură aşa cum au avut parte în cei 4 ani de administraţie PSD, condusă de Gheorghe Nichita", a adăugat Oprea.

El a mai spus că partea cea mai gravă a campaniei cu caricaturi este faptul că PSD nu a respectat legile electorale. "Nu apare nicăieri pe acele panouri cine le-a comandat şi cine le-a tipărit. Acestea sunt încălcări flagrante ale legilor electorale, pentru care PSD va plăti", a subliniat candidatul PDL, adăugând că va sesiza autorităţile compentente.

Oprea s-a mai arătat convins că, în curând, campania PSD va lua o nouă turnură. Candidatul PDL susţine că adversarii săi au pregătit materiale electorale "otrăvite", care seamnănă cu afişele sale, dar care au mesaje modificate.

"Oamenii sunt speriaţi că vor plăti accesul în parcurile de joacă, că se vor ridica clădiri între blocuri, că vor primi amenzi de valori inimaginabile. Au răscolit în trecutul meu, nu au găsit nimic şi au apelat la astfel de josnicii. O astfel de campanie murdară este în tradiţia PSD", a susţinut Oprea.

Liderii PSD dezmint însă afirmaţiile lui Oprea. "N-am auzit de aşa ceva. Ne-am asumat partea cu comics-urile pentru că sunt de bun gust şi se mai practică, dar nu ştim nimic de mesajele modificate sau ce mai spune domnul Oprea", a declarat Doru Tompea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici