Idee genială pentru Guvernul României! Miniştrii din Austria, Croaţia şi Bulgaria au renunţat la salariu în semn de solidaritate cu şomerii

Guvernul austriac a declarat luni că miniştrii vor renunţa la salariul net pe o lună în semn de solidaritate cu cei care şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. „Milioane de oameni trebuie să-şi strângă cureaua din cauza dificultăţilor financiare. În acest moment dificil, vrem să vă trimitem un semnal de solidaritate”, a spus cancelarul Sebastian Kurz, explicând că salariile miniştrilor vor fi donate organizaţiilor implicate în lupta împotriva COVID-19, fără a oferi detalii suplimentare.

1246 afișări
Imaginea articolului Idee genială pentru Guvernul României! Miniştrii din Austria, Croaţia şi Bulgaria au renunţat la salariu în semn de solidaritate cu şomerii

Miniştrii din Austria, Croaţia şi Bulgaria au renunţat la salariu în semn de solidaritate cu şomerii

Şi guvernul croat a decis că membrii cabinetului să îşi doneze salariul pe luna martie pentru a ajuta Zagrebul după ce epidemia de coronavirus a zguduit capitala Croaţiei. „Măcar atât putem face”, a declarat ministrul de interne Davor Bozinovic. Cei 21 de miniştri ai guvernului croat au un salariu de bază de circa 2.700 de euro pe lună.

 

Deputaţii şi miniştrii bulgari şi-au donat salariile sistemului public de sănătate. Este vorba de un total de 750.000 de euro, pe toată perioada izolării, care în Bulgaria a fost prelungită până pe 13 mai.

 

Nu numai ţările din Europa au făcut acest pas. De exemplu, primul ministru al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, împreună cu alţi miniştri, au acceptat o scădere salarială cu 20% pentru următoarele 6 luni.

 

Din partea Guvernului României nu a venit încă nicio propunere în acest sens, deşi pandemia de coronavirus a transformat în şomeri sute de mii de români. Zeci de fabrici şi-au închis porţile şi au trimis angajaţii în şomaj tehnic.

 

 

Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici