Ilie Bolojan a câştigat Primăria din Oradea din primul tur de scrutin

Candidatul PNL, Ilie Bolojan, a câştigat Primăria municipiului Oradea, conform centralizării oficiale făcute, luni dimineaţa, de Biroul Electoral Municipal, pe baza rezultatelor de la 98,5 la sută din totalul celor 131 de secţii de votare din oraş, candidatul liberal obţinând 50,3 la sută din voturi.

150 afișări
Imaginea articolului Ilie Bolojan a câştigat Primăria din Oradea din primul tur de scrutin

Ilie Bolojan a câştigat Primăria din Oradea din primul tur de scrutin (Imagine: Mediafax Foto)

Numărătoarea paralelă a voturilor efectuată, în noaptea de duminică spre luni, de toate partidele, relevase şi ea victoria liberalului Ilie Bolojan încă din primul tur de scrutin, ceea ce este o premieră pentru Oradea ultimilor 18 ani.

Potrivit acestei numărători, Bolojan primea 50,39 la sută din voturile orădenilor, în timp ce echipa sa avea 31,4 la sută din totalul mandatelor de consilieri municipali.

Biroul Electoral Municipal Oradea a confirmat rezultatele numărătorii paralele, astfel încât, la ora 10.30, când mai erau de centralizat voturile de la numai trei secţii de votare, Bolojan era indicat drept câştigător.

Potrivit datelor BEM, la Primărie, Ilie Bolojan (PNL) a obţinut 50,3 la sută, Mihai Groza (PDL) - 20,5 la sută, Rozalia Biro (UDMR) - 20,1 la sută, Dan Matei (PSD) - 3,4 la sută, Mihai Drecin (PRM) - 1,4 la sută, independentul Călin Raita - 1,3 la sută, Traian Bodea (PC) - 0,9 la sută, Decebal Hanaş (PNŢCD) şi Dan Păcală (PNG) - 0,7 la sută, Mihai Togor (PER) - 0,5 la sută şi Ovidiu Gabor (PNDC) - 0,2 la sută.

La Consiliul Local, orădenii au votat preponderent echipa lui Bolojan, rezultatele parţiale arătând următoarea configuraţie: PNL - 31,3 la sută, PDL - 21,4 la sută, UDMR - 21,3 la sută, PSD - 8,4 la sută, PRM - 4 la sută, PCM - 2,7 la sută, PC - 1,6 la sută, independentul Silvia Suciu -1,4 la sută, PNG - 1,1 la sută, independentul Călin Raita - 1,1 la sută, ca şi PER, PNŢCD - 0,7 la sută, scor identic celui obţinut de independentul Horea Vuşcan.

Pe ultimele două locuri, se află PAS (Partidul Alianţa Socialistă - 0,2 la sută şi AUR (Alianţa pentru Unitatea Romilor) - 0.1 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici