Ilie Sârbu: E problema lui Antonescu relaţia cu PC, nu e problema PSD

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat, luni, că nu cunoaşte declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre relaţia PNL cu PC şi că nu este problema PSD.

141 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: E problema lui Antonescu relaţia cu PC, nu e problema PSD

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"E problema domnului Crin Antonescu, dânsul e aliat cu PC", a declarat Sârbu.

Vicepreşedintele PSD nu a dorit să facă alte comentarii pe acest subiect.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că preşedintele PC, Daniel Constantin, a devenit "doar un subordonat" al lui Victor Ponta, motiv pentru care nu a avut un dialog cu liderul PC, el liberalul invocând absenţa unei poziţii din partea lui Constantin în criza din USL legată de procurori.

"Noi nu am avut o comunicare specială în cadrul acestei alianţe, ACD, aşa numită, pentru că, din punctul nostru de vedere, discuţiile, dialogul, s-a purtat în permanenţă cu PSD, pentru că preşedintele PC este doar un subordonat al lui Victor Ponta şi atunci e normal să discut cu domnul Victor Ponta şi pentru că până la urmă, cu excepţia câtorva oameni, nu era relevant", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă atunci când afirmă că Daniel Constantin este un subordonat al lui Victor Ponta se referă la raporturile guvernamentale, preşedintele PNL infirmând acest lucru.

"De ce e domnul Constantin doar atât? Pentru că nu poate să fie mai mult. Ăsta nu e un reproş, e o constatare care are nişte consecinţe", a mai precizat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat din ce moment a devenit Constantin "doar un subordonat" al lui Victor Ponta.

"De ce e domnul Constantin doar atât? Pentru că nu poate să fie mai mult. Ăsta nu e un reproş, e o constatare care are nişte consecinţe", a mai precizat liderul PNL.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că strategia lui Crin Antonescu este profund greşită şi că doreşte ca liderul PNL "să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener".

"Este regretabil că se încearcă acumularea de capital politic prin declaraţii îndreptate împotriva partenerilor din USL. În calitate de preşedinte al Partidului Conservator consider că singura soluţie certă de creştere politică pentru USL sau pentru lideri ai USL este focalizarea pe agenda cetăţeanului şi pe obiectivele asumate de USL în plan guvernamental", afirmă Daniel Constantin, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici