Iliescu: De unde mama dracului era pericol să ne invadeze ruşii în decembrie 1989?

Fostul şef de stat Ion Iliescu a afirmat, joi, la Antena 3, că se produc o serie de "agitaţii" pe tema pericolului ca România să fi fost invadată de ruşi în decembrie 1989, el argumentând că nu a existat acest pericol şi întrebându-se, retoric, pe marginea subiectului: "De unde mama dracului?"

79 afișări
Imaginea articolului Iliescu: De unde mama dracului era pericol să ne invadeze ruşii în decembrie 1989?

Iliescu: De unde mama dracului era pericol să ne invadeze ruşii în decembrie 1989? (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Se fac atâtea agitaţii pe această temă, că era pericol să ne invadeze ruşii. De unde mama dracului? Pentru că ei aveau trupe în Ungaria, în Polonia, în Cehoslovacia, în Germania şi nu au intrat. Adică afirmaţia că au renunţat la doctrina Brejnev - a lui Gorbaciov - a avut deschidere în toată ţările. De ce să intervină în România? Eo prostie pur şi simplu", a spus Iliescu la Antena 3.

Presa centrală a publicat, în ultima vreme, o serie de articole despre intenţii care ar fi existat, în decembrie 1989, ale autorităţilor de la Bucureşti, proaspăt instalate după evenimentele din 21-22, de a chema armata URSS în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici