Iliescu, despre Mitrea: Unii fac pe cocoşii zicând că trebuia să avem candidat la Colegiul 1

Preşedintele de onoare al PSD declară, într-un interviu pentru "Gândul", întrebat cum comentează afirmaţiile lui Miron Mitrea, care a spus că PSD ar fi trebuit să aibă candidat pentru Colegiul 1, că dezaprobă poziţia unora "care fac pe cocoşii".

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre Mitrea: Unii fac pe cocoşii zicând că trebuia să avem candidat la Colegiul 1

Iliescu, despre Mitrea: Unii fac pe cocoşii zicând că trebuia să avem candidat la Colegiul 1 (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează declaraţia lui Miron Mitrea, care a criticat, la finele anului 2009, pe blog, faptul că PSD nu şi-a desemnat un candidat propriu pentru fotoliul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu, Iliescu a răspuns: "Eu dezaprob ferm acele poziţii ale unor membri de partid, care fac pe cocoşii, şi susţin că trebuia să ne punem candidat propriu. Asta nu este înţelepciune şi nu e decizie politică, ci o ambiţie puerilă a unor oameni fără maturitate politică".

Întrebat dacă "nici Hrebenciuc nu este implicat", fostul preşedinte a răspuns: "N-are nicio legătură, acum şi aici, Hrebenciuc. A fost o decizie politică. Dacă PSD era într-o situaţie similară, PNL l-ar fi sprijint ca să-şi recâştige colegiul. E cu totul altceva".

"Am constatat că, dincolo de ieşirile superficiale ale unora, care niciodată n-au stat să gândească pentru că nu le stă mintea la analize şi la concluzii politice, încep să fie puse în discuţie teme importante, fie de către Adrian Năstase - cum să se pregătească PSD pentru această analiză de fond în Consiliu şi în Congres -, fie de către Corina Creţu, care a publicat şi ea un material interesant, cu acelaşi conţinut, pe blogul său. Şi pe blogul meu au apărut idei interesante ale unor cititori, iar eu am încurajat această discuţie. Consider că trebuie să lansăm o mare dezbatere atât în cadrul partidului, cât şi împreună cu prietenii, cu susţinătorii PSD, pentru o pregătire foarte serioasă. Să nu bifăm o acţiune formală, pentru că ne-am obişnuit cu chestii cam feseniste. N-am prea avut Congrese care să dezbată serios lucruruile şi nici Consilii Naţionale. De această dată, şi Consiliul şi Congresul trebuie să devină forumuri extrem de serioase de analiză, de dezbateri şi de elaborare programatică", susţine Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici