Iliescu: Ieşirea lui Băsescu despre Ion Antonescu - inadmisibilă, descalificantă, compromite ţara

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat joi că afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Ion Antonescu şi la momentul intrării României în alianţă cu Germania hitleristă este inadmisibilă, descalificantă, arată lipsă de cultură şi compromite România ca stat.

872 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Ieşirea lui Băsescu despre Ion Antonescu - inadmisibilă, descalificantă, compromite ţara

Iliescu: Ieşirea lui Băsescu despre Ion Antonescu - inadmisibilă, descalificantă, compromite ţara (Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"E grav. Dânsul are multe neajunsuri, lipsuri în cultura sa, în pregătirea sa, dar nu am înţeles această ieşire, care este inadmisibilă. Nu numai că îl descalifică pe el, şeful statului român, dar nu e admis să se lanseze cu asemenea aprecieri, adică să se indentifice cu Antonescu, care a intrat în alianţă cu Hitler. Nu e vorba de niştre drepturi istorice, discutate şi aşa mai departe, dar e vorba de momentul istoric care marchează intrarea României alături de Germania hitleristră împotriva unei coaliţii antihitleriste. Să vii cu asemenea aprecieri, asta arată nu numai lipsă de cultură, dar lipsă de responsabilitate pentru poziţia pe care o ai. Este inadmisibil aşa ceva şi este descalificant pentru el ca şef de stat", a spus Iliescu.

El a arătat că Traian Bsăescu "nu are ce să mai dreagă", având în vedere că i s-a oferit ocazia să-şi ceară scuze public şi a respins această posibilitate.

"Nu numai că se descalifică el ca persoană şi ca şef al statului, dar aduce prejudicii statului, ţării prin asemenea ieşiri. Un om la nivelul lui trebuie să cântărească mai bine tot ceea ce spune şi să se mai şi informeze, să se mai consulte cu oamenii care ştiu carte. E clar că el are goluri mari din acest punct de vedere, dar aici este o gafă politică enormă, care ne compromite ca ţară, ca stat", a spus Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la 10 TV că îl acuză fără menajamente pe Ion Antonescu pentru Holocaust, adăugând totodată că, atunci când acesta a trecut Prutul , "dacă se oprea la Nistru era perfect".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici