Iliescu: TVR - cel mai dezgustător exemplu. Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată

Ion Iliescu critică dur TVR pentru emisiunea de duminică în care a fost invitat publicistul Andrei Cornea, despre care spune că este "un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată", care a repetat aprecieri din raportul Tismăneanu, "un exemplar de specimen retrovertit într-un veritabil neo-stalinism"

38 afișări
Imaginea articolului Iliescu: TVR - cel mai dezgustător exemplu. Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată

Iliescu: TVR - cel mai dezgustător exemplu. Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Iliescu scrie, într-un răspuns la un comentariu pe blogul său, că are dreptate cine susţine că "moartea lui Adrian Păunescu ar fi trebuit să însemne sfârşitul controversei create în jurul personalităţii sale".

"Asta este valabil pentru oamenii de bun simţ. Numai că viaţa ne oferă şi altfel de specimene - înveninate de ură, pe care nu şi-o pot înăbuşi nici în asemenea momente. Cel mai dezgustător exemplu l-a oferit Televiziunea Naţională, care nu numai că nu s-a învrednicit să relateze ceva despre ceremoniile de la Casa Scriitorilor, Ateneul Român, Biserica Boteanu sau Cimitirul Bellu - dar şi-a permis, exact în timpul acestor ceremonii, duminică la prânz, să găzduiască un dialog cu Andrei Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată, care s-a limitat să repete aprecierile demne de alte timpuri din raportul redactat de Tismăneanu (un exemplar de specimen retrovertit într-un veritabil neo-stalinism, pentru că asta sunt aşa-zişii «anticomunişti» post-factum)", susţine fostul şef al statului.

Preşedintele de onoare al PSD mai scrie că afluxul de oameni la catafalcul lui Adrian Păunescu şi la înmormântarea sa a fost "o veritabilă palmă pe obrazul acestor «intransigenţi»".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat luni, după şedinţa BPN, conducerea TVR că a denigrat memoria lui Adrian Păunescu şi a spus că senatorii social-democraţi vor solicita audierea preşedintelui societăţii publice de televiziune.

"Dacă la moţiunea de cenzură numai discursurile primului-ministru şi celor de la putere au fost date, probabil că TVR nu consideră important şi nici democratic să transmită poziţia partidelor care nu sunt la putere, a PSD şi a PNL, faptul că ieri (duminică, n.r.) TVR nu numai că nu a transmis momentul înmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în mod evident o emisiune de denigrare a memoriei acestuia, este un act de slugărnicie politică şi un act antiromânesc, care, din punctul nostru de vedere, trebuie să nu treacă fără a fi sancţionat", a afirmat Ponta.

El a precizat că, în timpul înmormântării poetului Adrian Păunescu, TVR a difuzat emisiunea "Ultima ediţie", la care a fost invitat publicistul Andrei Cornea şi care l-a criticat vehement pe Păunescu.

În replică, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Societatea Română de Televiziune (SRTv) menţionează că dispariţia poetului Adrian Păunescu a fost reflectată pe posturile Televiziunii Publice vineri şi sâmbătă, în mai multe emisiuni şi prin intermediul mai multor filme.

Referitor la declaraţiile publicistului Andrei Cornea din emisiunea "Ultima oră", TVR spune că, "în calitate de Televiziune Publică", are în cadrul emisiunilor invitaţi din diferite sectoare de activitate şi cu puncte de vedere diferite, "încurajând astfel pluralismul de idei". "TVR nu poate interveni asupra libertăţii de exprimare a invitaţilor din cadrul emisiunilor", explică televiziunea publică.

Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică după amiază, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, în prezenţa a mii de oameni, înainte de slujba de înmormântare mai multe personalităţi susţinând discursuri în care au evocat personalitatea poetului.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici