Iliescu: Valeriu Stoica este unul din îmbogăţiţii de după Revoluţie, să nu-mi dea mie lecţii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a răspuns, vineri, fostului ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, acuzându-l pe acesta că ar fi unul dintre îmbogăţiţii de după Revoluţie şi afirmând că biroul de avocatură al acestuia s-a îmbogăţit din procese de adopţii şi proprietăţi.

107 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Valeriu Stoica este unul din îmbogăţiţii de după Revoluţie, să nu-mi dea mie lecţii

Iliescu: Valeriu Stoica este unul din îmbogăţiţii de după Revoluţie, să nu-mi dea mie lecţii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Răspunsul lui Iliescu vine după acuzaţiile formulate recent la adresa sa de către Valeriu Stoica. Liderul PDL l-a acuzat pe Iliescu de faptul că în jurul acestuia a apărut o grupare de oameni care s-au îmbogăţit ilegal.

"Să nu-mi dea mie lecţii acest domn Stoica. Biroul său de avocatură s-a îmbogăţit din procese cu adopţii şi cu proprietăţi", a spus Iliescu într-un discurs susţinut vineri în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor "1989 - România!".

Iliescu s-a referit la Valeriu Stoica în momentul în care vorbea despre cei care au profitat de pe urma Revoluţiei în defavoarea celor care, deşi au fost autori ai evenimentelor din 1989, au avut "o soartă mult mai grea". "Lucrul ăsta se întâmplă peste tot. Unii profită, speculează şi reuşesc, alţii, nu", a spus Iliescu, încadrându-l pe Stoica în prima categorie.

Fostul preşedinte a spus, referindu-se la formula "sărac şi cinstit", care i-a fost atribuită, că nu este sărac, pentru că a fost demnitar al statului cu salariu mare, dar este şi a fost cinstit, putându-se uita în ochii oamenilor. El a precizat că s-a referit, în cazul formulei respective, la mentalitatea oamenilor de rând, care preferă situaţia de om "sărac şi cinstit" faţă de cea de "îmbogăţit" prin mijloace apărute după Revoluţie.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, în urmă cu o săptămână, că "de 20 de ani în România sistemul corupţiei a fost clădit de Ion Iliescu, un om sărac şi cinstit, dar care în timpul în care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatiţă a corupţiei", adăugând că "nici PDL nu e un partid de îngeri".

"Eu cred că de 20 de ani în România sistemul corupţiei a fost clădit de Ion Iliescu, un om sărac şi cinstit, dar care în timpul în care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatiţă a corupţiei", a spus Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici