Incidente la Senat, la votarea noului judecător al CC

Şedinţa Senatului în timpul căreia se votează numirea unui nou judecător al CC a fost întreruptă pentru câteva minute, reprezentanţii PSD şi PNL acuzând faptul că lideri ai PDL şi ai grupului independenţilor stăteau lângă cabina de vot pentru a supraveghea cum votează parlamentarii proprii.

26 afișări
Imaginea articolului Incidente la Senat, la votarea noului judecător al CC

Şedinţă cu incidente la Senat la votarea noului judecător al CC (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

Nemulţumirile liderilor PSD şi ai PNL au fost generate de faptul că liderii grupurilor PDL şi independenţilor, Traian Igaş şi Liviu Câmpanu, stăteau între cabina de vot şi urnă, pentru a verifica modul în care proprii parlamentari votează.

La un moment dat, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a făcut apel la colegii săi pentru ca procesul de vot să se desfăşoare în condiţii optime, iar caracterul secret al votului să fie respectat. Mai mult, el a cerut membrilor stafului tehnic, care se aflau în aceeaşi zonă să părăsească sala de plen şi "să-şi mute şezătoarea" în altă parte.

Pentru a fi mai convingător, Geoană a ameninţat că va permite accesul ziariştilor în sală pentru a constata dacă se asigură secretul votului.

Iritată de poziţia liderului senatorilor PNL Puiu Haşotti, Anca Boagiu i-a reproşat acestuia că au fost cazuri în care liberalii au votat "la vedere", deşi votul era secret, iar la votul de luni "se dă virgin".

Puiu Haşotti i-a îndepărtat personal pe unii dintre senatori de lângă cabina de vot.

Senatorul PSD Petre Daea a ameninţat, la rândul său, că nu va vota până când nu sunt asigurate condiţiile optime de vot, respectiv asigurarea secretului votului.

Şi liberalul Raimond Luca a ţinut să-i adreseze reproşuri fostului său coleg de partid, Liviu Câmpanu, dialogul dintre cei doi degenerând într-un schimb mai acid de replici.

Într-un final, procedura de vot a fost reluată, unii reprezentanţi ai PDL şi ai independenţilor arătându-se nemulţumiţi.

Senatorii au început luni votul pentru alegerea unui judecător al Curţii Constituţionale, existând doi candidaţi, Teodor Meleşcanu, din partea grupului PNL, şi Antoanella Motoc, din partea grupului senatorial PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici