Întâlnire între primarii din marile oraşe şi Ciucă. Ce au obţinut edilii de la premier?

Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, a anunţat vineri că în 2022 Guvernul va sprijini autorităţile locale în ceea ce priveşte bursele şcolare, transportul elevilor, administrarea creşelor şi cotele alocate anual.

1470 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între primarii din marile oraşe şi Ciucă. Ce au obţinut edilii de la premier?

Întâlnire între primarii din marile oraşe şi Ciucă. Ce au obţinut edilii de la premier?

Primarii marilor oraşe din România au discutat vineri cu reprezentanţii Guvernului despre problemele cu care se confruntă administraţia locală.

Am rezolvat problema cuantumului burselor şcolare, iar cuantumul minim va fi acoperit de Guvern, a anunţat Emil Boc.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România a aspus că transportul elevilor va fi asigurat în 2022 prin fonduri ale Ministerului de Finanţe.

În plus, primarii au obţinut susţinerea Guvernului pentru o modificare a legii în ceea ce priveşte administrarea creşelor.

Totodată, participanţii au discutat despre cotele care revin administraţiei publice locale. Acestea vor fi menţinute la nivelul anului trecut oferind astfel predictibilitate, a precizat Emil Boc.

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate temele privind descentralizarea administraţiei şi reorganizarea teritorială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici