Întâlnirea Băsescu-Boc-PDL s-a încheiat

Întâlnirea informală dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi grupurile parlamentare ale PDL s-a încheiat duminică noapte, după aproape trei ore de discuţii, desfăşurate cu uşile închise la Palatul Snagov. Printre miniştrii Cabinetului prezenţi la întâlnire s-au aflat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

26 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea Băsescu-Boc-PDL s-a încheiat

Preşedintele Băsescu participă la întâlnirea membrilor Cabinetului cu parlamentarii PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a sosit la întâlnire la bordul unui autoturism Dacia Logan, pus la dispoziţie de SPP.

"Preşedintele este aşteptat la această întâlnire pentru a le transmite parlamentarilor PDL un mesaj ferm, şi anume că, în opinia sa, ori susţin măsurile de austeritate promovate de Guvern prin angajarea răspunderii şi votează împotriva moţiunilor de cenzură, ori Executivul va fi demis prin aceste moţiuni, iar PDL nu va mai avea ca variantă decât să treacă în opoziţie", declarau sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, surse politice.

Parlamentarii PDL se întâlnesc duminică seară la Snagov cu premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului într-o reuniune informală în cadrul căreia vor discuta despre asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate.

Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care îşi va angaja răspunderea şi susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile şi pensiile, precum şi eliminarea pensiilor de lux.

"Guvernul nu a acceptat niciun amendament care să modifice pe fond cele două proiecte de legi pentru care îşi va angaja răspunderea. Guvernul susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile şi salariile, precum şi eliminarea pensiilor de lux", a declarat, sâmbătă seara, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse politice au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că Guvernul a efectuat mai multe simulări de reducere a altor cheltuieli în locul diminuării pensiilor cu 15%, precum scăderea cotei defalcate din TVA pentru autorităţile locale, dar nu a identificat soluţia optimă, o variantă fiind şi acordarea în 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.

Ultima discuţie pe această temă, în care s-a pus accentul în principal pe evitarea reducerii pensiilor de până la 1.000 lei, a avut loc sâmbătă la Guvern, între premierul Emil Boc şi o parte dintre miniştri, au arătat sursele.

Guvernul urmează să se reunească luni în şedinţă, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici